X
Επικαιρότητα

Νέο μοντέλο της Mitsubishi στη Γενεύη!

Μια ενδεικτική αλλά όχι και τόσο κατατοπιστική φωτογραφία ενός νέου μοντέλου της, το οποίο θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Mitsubishi.

Μια ενδεικτική αλλά όχι και τόσο κατατοπιστική φωτογραφία ενός νέου μοντέλου της, το οποίο θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Mitsubishi.

Για πρώτη φορά, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) αποφάσισε να επιλέξει την πιο απαιτητική αγορά αυτοκινήτου ανά τον κόσμο (βλ. ευρωπαϊκή) προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά μια εντελώς νέα πρότασή της. Τον προσεχή Μάρτιο, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα ενός «στρατηγικού» μοντέλου για την Mitsubishiγια το 2012, το οποίο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της, θα διαθέτει premium χαρακτηριστικά αντανακλώντας συγχρόνως την απαρχή για τη σχεδιαστική μεταστροφή της μάρκας. Προς το παρόν, πάντως, η ιαπωνική φίρμα δεν δίνει σαφείς πληροφορίες για το ποιόν του εικονιζόμενου, έστω και μερικώς, νέου μοντέλου της, αν και το πλέον πιθανόν είναι να πρόκειται για το νέο Outlander.

Από αυτό πάντως που μπορεί κανείς να δει αυτή τη στιγμή, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το νέο αυτό μοντέλο θα διαθέτει «ξεκάθαρες» επιρροές στον τομέα του ντιζάιν από το πρωτότυπο PXMiEV, που με τη σειρά του είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο μόλις Νοέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Θυμίζουμε πως ο αρχισχεδιαστής της μάρκας, Hiroaki Ohtsuka, είχε ξεκαθαρίσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα πως το 70% του εν λόγω πρωτοτύπου θα μεταφερθεί αυτούσιο στο νέο Outlander, το οποίο θα διαθέτει και οικολογικούς προσανατολισμούς. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η plug-in εκδοχή του νέου ιαπωνικού SUV θα είναι έτοιμη να μπει στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας μέσα στο 2013. Και μιας και αναφερθήκαμε στην παραγωγή του μοντέλου, αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Outlander –αν μη τι άλλο η υβριδική του εκδοχή- θα παράγεται επί ιαπωνικού εδάφους και όχι, όπως συμβαίνει με το σημερινό μοντέλο, στις εγκαταστάσεις της Mitsubishi στην Ολλανδία. Αναφορικά, τέλος, με το αν το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί το ίδιο δάπεδο με τα Peugeot 4007 και Citroen C-Crossair, επίσημη ανακοίνωσε δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!