X
Επικαιρότητα

Νέο μοντέλο με V6 κινητήρα από τη Ferrari;

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την ιταλική εταιρεία να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, μικρότερο της γνωστής μας 458 Italia, μέσα στα προσεχή δύο χρόνια.

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν την ιταλική εταιρεία να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, μικρότερο της γνωστής μας 458 Italia, μέσα στα προσεχή δύο χρόνια.

Θέλοντας να αυξήσει την εμπορική επιρροή της στις αποκαλούμενες και ως «ανερχόμενες αγορές», η Ferrari φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα εντελώς νέο μοντέλο, που πιθανότατα θα ονομάζεται «456», το οποίο και θα τοποθετηθεί στη βάση της πυραμίδας των διαθέσιμων μοντέλων της. Σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρων βρετανικών μέσων ενημέρωσης, το μοντέλο αυτό θα βασίζεται μεν στην «458», ωστόσο θα διαθέτει ακόμα πιο συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, όπως μήκος και μεταξόνιο. Από εκεί και πέρα, με δεδομένη την αναγκαστική ελέω προδιαγραφών ρύπων στροφή της ιταλικής  εταιρείας στους κινητήρες turbo και το λανσάρισμα μέσα στους επόμενους μήνες της ανανεωμένης 458 η οποία θα φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα (για περισσότερα, διαβάστε εδώ την παλαιότερη ανάρτησή μας), η «456» είναι πολύ πιθανό να κινείται από έναν ολοκαίνουργιο V6 κινητήρα με χωρητικότητα κάτω από 3,0 λίτρα, ο οποίος θα αποδίδει πολύ κοντά στους 500 ίππους. Χάρη στις… συγκρατημένες για μοντέλο της Ferrari προδιαγραφές του, ο εν λόγω κινητήρας αναμένεται να εκπέμπει μόλις 200 γρ. διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο V6 turbo θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (σ.σ.: κατά την εκτίμησή μας, μάλλον πρόκειται για ένα αρκετά απίθανο σενάριο…), κίνηση που, αν μη τι άλλο, αν πραγματοποιηθεί, αναμένεται να επαναφέρει… συναρπαστικές μνήμες σε όλους όσους είχαν την τύχη να έρθουν σε επαφή με το διάσημο ιταλικό μεταλλικό «χτένι»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!