X
Επικαιρότητα

Νέο Jeep Grand Cherokee

Με ελκυστικό παρουσιαστικό, αναβαθμισμένο εσωτερικό, πλούσιους χώρους και ένα νέο V6 κινητήρα 3,6 λίτρων, το Grand Cherokee μαγνήτισε τα βλέμματα στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνει, ο όμιλος Chrysler φαίνεται να στηρίζει πολλά στη δυναμική του νέου Grand Cherokee. Το νέο δημιούργημα της Jeep βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη Mercedes ML και εξοπλίζεται με πλήθος συστημάτων για την κίνηση με ασφάλεια σε κάθε είδος εδάφους.
Σχεδιαστικά, το νέο Grand Cherokee αφήνει καλές εντυπώσεις, καθώς αποπνέει μία πιο σύγχρονη και σπορ εικόνα. Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικότερα υλικά, που δίνουν την αίσθηση πολυτέλειας στους επιβάτες. Οι διαθέσιμοι χώροι για αυτούς και τις αποσκευές τους είναι αυξημένοι, καθώς το νέο μοντέλο έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και είναι κατά 8 εκατ. μακρύτερο από το απερχόμενο, φθάνοντας τα 4,82 μέτρα.
Δίπλα στο γνωστό HEMI των 5,7 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ πλέον 360 ίππων, κάνει την εμφάνισή του ένας νέος κινητήρας τεχνολογίας μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, που ονομάζεται Pentastar. Το νέο Grand Cherokee είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου Chrysler που θα εκμεταλλευτεί την ύπαρξή του. Ο V6, χωρητικότητας 3,6 λίτρων, αποδίδει 280 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και ροπή 36 χλγμ. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων και προσφέρει μείωση της κατανάλωσης κατά 11% σε σχέση με τους V6 κινητήρες που θα αντικαταστήσει.
Από τα ηλεκτρονικά του συστήματα, ξεχωρίζουν το Quadra-Lift που ρυθμίζει το ύψος της ανάρτησης σε πέντε θέσεις και το Selec-Terrain, το οποίο  επεμβαίνει σε όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου ανάλογα με το οδόστρωμα στο οποίο κινείται το Grand Cherokee. Μέσω ενός διακόπτη ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προγράμματα: αυτόματο, σπορ, άμμος/λάσπη, χιόνι και βραχώδες έδαφος.
Το νέο Grand Cherokee εξοπλίζεται με τρία συστήματα τετρακίνησης. Το Quadra Trac I προσφέρει μόνιμη τετρακίνηση σε όλες τις συνθήκες. Το
Quadra Trac II αναγνωρίζει ποιος τροχός δεν έχει πρόσφυση και στέλνει τη διαθέσιμη ροπή έως και σε ποσοστό 100% στον άξονα με την υψηλότερη πρόσφυση. Τέλος, το Quadra Drive II φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (ELSD).
Στην Ευρώπη το νέο Grand Cherokee θα κυκλοφορήσει και σε πετρελαιοκίνητη έκδοση, η Jeep δεν έχει ανακοινώσει όμως πότε θα αρχίσουν οι πωλήσεις του, είτε στη Βόρειο Αμερική είτε στις υπόλοιπες αγορές._Κ.Μπ.

Δείτε εδώ το βίντεο του νέου Jeep Grand Cherokee

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!