top icon
Επικαιρότητα

Νέο Ford Fiesta με κινητήρα 1.0 EcoBoost 140 ίππων

Τις πιο σπορτίφ εκδόσεις Red και Black του νέου Fiesta, οι οποίες κινούνται από τον γνωστό 1.000άρη EcoBoost απόδοσης 140 ίππων για την περίσταση, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η Ford.

Τις πιο σπορτίφ εκδόσεις Red και Black του νέου Fiesta, οι οποίες κινούνται από τον γνωστό 1.000άρη EcoBoost απόδοσης 140 ίππων για την περίσταση, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η Ford.

Ενισχύοντας το σπορτίφ ταμπεραμέντο του καταξιωμένου super mini της, η Ford λανσάρει σήμερα δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις του γνωστού μας Fiesta. Κοινός παρανομαστής για τα νέα Fiesta Red και FiestaBlack είναι ο… πουσαρισμένος στους 140 για την περίσταση ίππους 1.000άρης EcoBoost κινητήρας, ο οποίος έως τώρα απέδιδε 100 ή 125 ίππους, ανάλογα με την έκδοση που θα επέλεγε κανείς. Έτσι, όπως εμφατικά δηλώνουν και οι δημιουργοί τους, τα νέα Fiesta Red και Black είναι σε θέση να προσφέρουν σήμερα την καλύτερη ειδική ισχύ ανά λίτρο σε σύγκριση με όλα τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής (καλύτερη, μάλιστα, ακόμα και σε αντιπαράθεση με τα… ιερά τέρατα που ακούν στα ονόματα Bugatti Veyron και Ferrari 458 Speciale! Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.000άρης της Ford διαθέτει αλλαγές στον εναλλάκτη θερμότητας (intercooler), στο σύστημα turbo φυσικά, στη ρύθμιση των βαλβίδων καθώς και στον προγραμματισμό του γκαζιού με αποτέλεσμα οι 140 ίπποι του (+12% σε σχέση με την απλή έκδοση) να εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 9,0 δλ. και τελική ταχύτητα της τάξης των 201 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 104 gr για κάθε χιλιόμετρο και τη μέση κατανάλωση, με τη σειρά της, να περιορίζεται κατά μέσο όρο στα 4,5 λιτ./100 χλμ. Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, τα νέα Fiesta Red και Black διαθέτουν ακόμα πιο σφικτές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, διαφορετική κλιμάκωση στο 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων καθώς και ακόμα πιο… στιβαρή αίσθηση στο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης.

Πέρα από τον τομέα των μηχανικών μερών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιλογές σε εκείνον της αισθητικής. Έτσι, οι εν λόγω εκδόσεις είναι διαθέσεις σε δύο άκρως… επιθετικά χρώμα (Race Red και Panther Black), με την οροφή, το περίγραμμα της μάσκας και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών να είναι –σε κάθε έκδοση- βαμμένο στο αντίθετο χρώμα. Από εκεί και πέρα, αλλαγές εντοπίζουμε στην αισθητική των προφυλακτήρων τόσο εμπρός όσο και πίσω, στην ύπαρξη μιας αρκούντως επιθετικής αεροτομής στην κορυφή της πίσω πόρτας, στα πιο τονισμένα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς και στις πιο εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος διαμέτρου 17 ιντσών. Στο εσωτερικό ευδιάκριτες είναι οι σπορτίφ πινελιές στο τιμόνι, που είναι επενδεδυμένο με μαύρο δέρμα, στα καθίσματα καθώς και στον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ