X
Επικαιρότητα

Νέο concept από τη Ford!

Ένα νέο concept μοντέλο, που θα δίνει το στίγμα του επερχόμενου νέου μικρού SUV της, το οποίο θα βασίζεται στο Fiesta, θα αποκαλύψει επίσημα η Ford στην Έκθεση του Ν. Δελχί στις αρχές του επόμενου κιόλας μήνα!

Ένα νέο concept μοντέλο, που θα δίνει το στίγμα του επερχόμενου νέου μικρού SUV της, το οποίο θα βασίζεται στο Fiesta, θα αποκαλύψει επίσημα η Ford στην Έκθεση του Ν. Δελχί στις αρχές του επόμενου κιόλας μήνα!

Προς το παρόν, ωστόσο, οι επίσημες πληροφορίες αναφορικά με το νέο αυτό concept car είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, καθώς η Ford έδωσε στη δημοσιότητα μια και μόνο φωτογραφία (η οποία, παρʼ όλα αυτά, κάθε άλλο παρά αποκαλυπτική αποδεικνύεται…), περιοριζόμενη την ίδια στιγμή στο να αναφέρει στο επίσημο δελτίο τύπου που διένειμε πως πρόκειται για το preview ενός… κανονικού μελλοντικού μοντέλου της, που θα λανσαριστεί τόσο στην Ινδική, όσο και στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς στο άμεσο μέλλον. Οι έως τώρα εκτιμήσεις αναφέρουν πως, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ένα μικρό SUV, που θα βασίζεται στο δάπεδο του υπάρχοντος Fiesta και θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα του Ford Vertek, που είδαμε για πρώτη φορά στο Ντιτρόιτ στις αρχές του 2011 και του νέου Escape, που είδαμε στο Λ. Άντζελες. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ πως το νέο αυτό πρωτότυπο, που εικάζεται πως θα αποκαλείται επίσημα EcoSport Concept, θα υιοθετεί τη στρατηγική «OneFord» της εταιρείας, η οποία θέλει την κατασκευή «παγκόσμιων αυτοκινήτων» που με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στις επιμέρους προδιαγραφές τους θα είναι ικανά να «σταθούν» με υψηλές αξιώσεις σε κάθε εμπορικό τερέν ανά την υφήλιο. Όπως ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή, με το νέο Focus.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες που θα αναλάβουν να το κινούν, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θα επιστρατευτούν όχι μόνο οι γνωστοί 1.600άδες EcoBoost της Ford, αλλά και ο νέος 3κύλινδρος 1.000άρης της, με υπερσυμπιεστή καυσαερίων επίσης, ο οποίος θα αποδίδει 100 και 125 ίππους. Αξίζει με την ευκαιρία να προσθέσουμε πως ο εν λόγω κινητήρας θα φιλοξενηθεί κάτω από το καπό και άλλων μοντέλων της Ford, όπως τα Fiesta, Focus, B-Max και C-Max. Για περισσότερες, όμως, πληροφορίες σχετικά με το πρωτότυπο EcoSport, που αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής στις αρχές του 2013, υπομονή έως τις αρχές του νέου έτους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!