X
Επικαιρότητα

Νέα SUV από Alfa Romeo και Maserati!

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Fiat S.p.A., Sergio Marchionne, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο στη γκάμα των ιταλικών αυτών εταιρειών να προστεθούν στο εγγύς μέλλον δύο νέα πολυτελή SUV, που θα βασίζονται στο Grand Cherokee!

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Fiat S.p.A., Sergio Marchionne, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο στη γκάμα των ιταλικών αυτών εταιρειών να προστεθούν στο εγγύς μέλλον δύο νέα πολυτελή SUV, που θα βασίζονται στο Grand Cherokee!
Δεν πρόκειται για κάποια νέα παραφιλολογία που κάνει το… συνήθη κύκλο της στο διαδίκτυο, αλλά για μία πληροφορία που επιβεβαιώνεται και επίσημα πλέον από τα χείλη του ανθρώπου που ελέγχει εδώ και καιρό τις τύχες της ολόκληρης της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Sergio Marchionne δήλωσε σε συνέντευξη που παρεχώρησε την περασμένη Δευτέρα πως «το δάπεδο του GrandCherokee έχει πολλά… πόδια. Είναι σημαντικό για εμάς να αξιοποιήσουμε τη σκληρή δουλειά που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Chrysler με το νέο GrandCherokee. Πρόκειται για ένα δάπεδο με εξαιρετική αντοχή και προσαρμοστικότητα». Συμπληρώνοντας, μάλιστα, τόνισε με έμφαση πως «ένα μεγάλο SUV από τη Maserati μπορεί κάλλιστα να κινείται από έναν κινητήρα κατασκευασμένο από την Ferrari», αναφερόμενος, προφανώς, στα γνωστά και καταξιωμένα 8κύλινδρα μηχανικά σύνολα των 4,2 και 4,7 λίτρων, που σήμερα κινούν τα κουπέ μοντέλα της ιταλικής τρίαινας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η εξέλιξη του εν λόγω μοντέλου έχει… εν κρυπτό ξεκινήσει προ καιρού, με στόχο το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί και επίσημα σε κάποια από τις προσεχείς Διεθνείς Εκθέσεις Αυτοκινήτου σε περίπου 18 μήνες από σήμερα. Θυμίζουμε, για όσους… συντονισμένους με το πρόσφατο παρελθόν της Maserati, πως η τελευταία είχε κάνει την πρώτη της απόπειρα στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, παρουσιάζοντας υπό τη μορφή πρωτοτύπου το 2003, το εντυπωσιακό για τα τότε δεδομένα Kubang, δια χειρός Giugiaro. Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουμε, η συγκεκριμένη πρόταση έμεινε στα χαρτιά…


Maserati Kubang concept – 2003

Περνώντας στο στρατόπεδο της μιλανέζικης τώρα φίρμας, όπως ήδη έχουμε μεταδώσει με παλαιότερες αναφορές μας, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πλέον το γεγονός ότι η γκάμα των μελλοντικών μοντέλων της Alfa Romeo –ακολουθώντας πιστά το νέο 5ετές αναπτυξιακό πλάνο, που ο CEO του Γκρούπο ανακοίνωσε πρόσφατα- θα περιλαμβάνει ένα μικρό SUV, περί το 2012 (σ.σ.: την ίδια περίπου εποχή που θα παρουσιαστεί η νέα 159!), που θα βασίζεται στο δάπεδο της Giulietta, καθώς και ένα μεγάλο, ακόμα πιο πολυτελές SUV, το 2013, που θα «πατά» με τη σειρά του σε εκείνο του Grand Cherokee. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την Chrysler σε συνεργασία με την τότε «σύμμαχό» της Mercedes (βλ. DaimlerChrysler), η οποία χρησιμοποιεί πολλές από τις συγκεκριμένες εφαρμογές του εν λόγω δαπέδου στις ήδη υπάρχουσες «τζιποιειδείς» προτάσεις της, όπως οι σειρές M, R και GL-Class. _Χ.Α. 


Alfa Romeo Kamal concept – 2003

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!