X
Επικαιρότητα

Νέα Skoda Octavia RS

Επίσημη αποκάλυψη της ισχυρότερης Octavia RS μέχρι τώρα, ένα μήνα πριν την πρώτη εμφάνισή της στο «Goodwood Festival of Speed».

Η Skoda αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας Octavia RS, τόσο με το sedan αμάξωμα όσο και με το Combi, καθώς επίσης και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά της. Με βάση αυτά, προκύπτει πως η νέα γενιά της είναι η ισχυρότερη από καταβολής του μοντέλου. Το «καυτό» οικογενειακό των Τσέχων θα χρησιμοποιεί δύο μηχανικά σύνολα των δύο λίτρων, ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου.
Το πρώτο από αυτά (TSI) διαθέτει ισχύ 220 ίππων και 35,7 χιλιογραμμόμετρα ροπής, με συνέπεια η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα να έρχεται σε 6,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 248 χιλιόμετρα την ώρα. Οι παραπάνω επιδόσεις προκύπτουν σε συνεργασία με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων (6,9 δλ. και 245 χλμ./ώρα με το DSG των έξι σχέσεων).
Ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας του μοντέλου έχει ισχύ 184 ίππων, με τον οποίο επιταχύνει την Octavia RS από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 232 χιλιόμετρα την ώρα. Οι παραπάνω επιδόσεις προκύπτουν σε συνεργασία με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων (8,2 δλ. και 230 χλμ./ώρα με το DSG των έξι σχέσεων).
Η εταιρεία δεν έδωσε πλήρη στοιχεία για την μέση κατανάλωση και την εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, εκτός από το ότι οι νέοι κινητήρες είναι μέχρι και 19% οικονομικότεροι, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Το σύστημα start/stop και το σύστημα επανάκτησης ενέργειας παρέχονται στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!