X
Επικαιρότητα

Νέα Porsche Boxster Spyder

Παγκόσμια πρώτη εμφάνιση της νέας Porsche Boxster Spyder στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, στις 4 Δεκεμβρίου.

Παγκόσμια πρώτη εμφάνιση της νέας Porsche Boxster Spyder στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, στις 4 Δεκεμβρίου.
Το νέο μοντέλο γίνεται η τρίτη έκδοση της σειράς Boxster, η οποία συνδέει τις Boxster και Boxster S, όμως ξεχωρίζει σαφώς από τις άλλες, πολύ απλά επειδή η Spyder έχει αναπτυχθεί κατά κύριο λόγο για την οδήγηση στην ύπαιθρο. Η χαμηλωμένη, ελαφριά μαλακή οροφή εκτείνεται πολύ προς τα πίσω και χρησιμεύει για την προστασία του οδηγού και των επιβατών από το έντονο φως του ήλιου, του ανέμου και βροχής.
Με βάρος 1.275 κιλά, η Boxster Spyder είναι το πιο ελαφρύ μοντέλο στη γραμμή παραγωγής της Porsche. Το αυτοκίνητο πέρα από το γεγονός ότι ζυγίζει 80 κιλά λιγότερο από την Boxster S, είναι και κατά 10 ίππους ισχυρότερο από αυτήν, καθώς ο κινητήρας των 3.4 λίτρων αποδίδει στην περίπτωσή της 320 ίππους. Η νέα Spyder επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η ανώτατη ταχύτητά της ανέρχεται σε 267 χιλιόμετρα την ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου με το –προαιρετικό- PDK ανέρχεται στα 9,3 λίτρα/100 χλμ.
Οι πωλήσεις της νέας Porsche Boxster Spyder στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2010.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!