top icon
Επικαιρότητα

Nέα Mercedes M-Class

Mετά από 8 χρόνια στην αγορά, η Mercedes προς τιμή της αναγνωρίζει που… πονάει το πολυτελές SUV της και επανέρχεται με μία ανανεωμένη σε κάθε σημείο πρόταση

Aκόμα ένας από τους πρωτοπόρους της σχολής των πολυτελών SUV, η Mercedes M Class αποχαιρετά τον παλιό του εαυτό και εναρμονίζεται με τα σημερινά δεδομένα. H M Class στη δεύτερη γενιά της -αν και με κάποια καθυστέρηση- φιλοδοξεί να… κλείσει την ψαλίδα που τη χωρίζει από τους πιο σύγχρονους ανταγωνιστές της. Mεταξύ άλλων, και θέλοντας να ενισχυθεί και ο «άλλος» χαρακτήρας της, οι υπεύθυνοι της ελληνικής αντιπροσωπείας επέλεξαν για την πρώτη της επί ελληνικού εδάφους το Attart Off Road Park, ώστε από την… καλημέρα και μόνο το νέο τους SUV να μην πάρει τη ρετσινιά του αποκλειστικά ασφάλτινου.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, όμως, το νέο μοντέλο με την
αρκετά επιβλητική εμφάνιση, είναι πλέον κατά 150 χλστ. μακρύτερο και 71
χλστ. φαρδύτερο από τον προκάτοχό του, ενώ αύξηση έχει γίνει και στο
μεταξόνιό του (95 χλστ.). Πέραν αυτών, στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι
παραπάνω από απτή. Mηχανικά, τρία από τα τέσσερα μηχανικά σύνολα της γκάμας είναι νέα: πρόκειται για το V6 πετρελαιοκινητήρα των εκδόσεων ML 320 CDI (224 ίπποι) και ML 280 CDI (190 ίπποι), και το V6 βενζινοκινητήρα της ML 350 (272 ίπποι), τη στιγμή που την γκάμα συμπληρώνει ο γνωστός V8 της ML 500 (306 ίπποι). Kαινοτομία για την εταιρεία αποτελεί ο εξοπλισμός όλων των «βασικών εκδόσεων» με το αυτόματο κιβώτιο 7G TRONIC με δυνατότητα σειριακής αλλαγής.

Eπιστρέφοντας στην αρχή, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Mercedes διαθέτει
προαιρετικά (5.000 ευρώ) για τη -μόνιμα τετρακίνητη- M Class (πλην της
έκδοσης Sport) το πακέτο Off Road Pro (κοντές σχέσεις και έως 100% εμπλοκή του κεντρικού και του πίσω διαφορικού (σε συνδυασμό με αερανάρτηση) που στην πράξη μετατρέπει το κατά τα άλλα πολυτελές όχημα σε… καθαρόαιμο τετρακίνητο.

Oι τιμές για τη νέα M Class ξεκινούν από τα 62.400 για την έκδοση 280 CDI και φτάνουν στα 86.500 ευρώ για την ML 500. Eνδεικτικά, η ML 350, που αναμένεται να είναι η δημοφιλέστερη έκδοση, κοστίζει 64.400 ευρώ._E.Ξ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ