top icon
Επικαιρότητα

Nέα Mercedes GLS

Αποκαλύφθηκε ο διάδοχος της Mercedes-Benz GL, που εκτός των άλλων έχει νέα κωδικοποίηση και πλέον θα λέγεται GLS.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η γερμανική εταιρεία για το νέο της μοντέλο, πρόκειται για το SUV της S-Class. H πρώτη GLS είναι περισσότερο ήπια αναθεωρημένη έκδοση του GL, με ανανεωμένο ταμπλό που έχει τώρα νέους προβολείς, που ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας LED. Η μάσκα είναι πιο επιβλητική λόγω του μεγαλύτερου λογότυπου των τριών αστέρων, ενώ και οι προφυλακτήρες έχουν επίσης περάσει από μικρές επεμβάσεις. Τα νέα χρώματα αμαξώματος και ζάντες αλουμινίου ολοκληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές. Με ένα επιπλέον κόστος, η Mercedes-Benz GLS του 2017 θα προσφέρεται με ένα προαιρετικό σύστημα ιονισμού του αέρα, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του εσωτερικού της καμπίνας.

Tο μεγάλο SUV των Γερμανών, όπως αναμενόταν, είναι κατάφορτο από ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας: COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, Crosswind Assist, ATTENTION ASSIST, PRE-SAFE, Brake Assist BAS, cruise control, ESP και ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης με 4ETS βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό. Στον προαιρετικό υπάρχει το Driver Assistance Package με DISTRONIC PLUS Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist, BAS PLUS με Cross-Traffic Assist, Active Blind Spot Assist και PRE-SAFE Brake.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, για τους απαιτητικούς υπάρχει η έκδοση GLS 550 4MATIC με τον V8 bi-turbo να αποδίδει 450 ίππους. Οι υποψήφιοι αγοραστές του μοντέλου θα είναι επίσης σε θέση να επιλέξουν την GLS 450 4MATIC με τον τρίλιτρο V6 bi-turbo των 362 ίππων, ενώ η ναυαρχίδα GLS 63 θα έχει πλέον 577 ίππους και μέγιστη ροπή 760 Nm. Η έκδοση GLS 350d 4MATIC έχει 255 ίππους και 616 Nm ροπής από τον V6 turbodiesel, ενώ όλες οι παραλλαγές του νέου μοντέλου θα εφοδιάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των εννέα σχέσεων, εκτός από την GLS 63. Οι αμερικανικές προδιαγραφές της νέας GLS θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να προγραμματίζονται για τα τέλη Μαρτίου του 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ