X
Επικαιρότητα

Nέα Mercedes C-Class: Πλήρης αποκάλυψη

Έφθασε πλέον η ώρα για την επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes C-Class, για την οποία η γερμανική εταιρεία έδωσε πλήρη στοιχεία. H τιμή της βασικής της έκδοσης (C180) στη χώρα μας ορίστηκε στα 32.900 ευρώ.

Έφθασε πλέον η ώρα για την επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes C-Class, για την οποία η γερμανική εταιρεία έδωσε πλήρη στοιχεία. Η νέα C-Class (W205) είναι κτισμένη επάνω στην πλατφόρμα MRA, την οποία θα χρησιμοποιήσει και η επόμενη γενιά της GLK. Οι διαστάσεις της είναι μεγαλύτερες από το μοντέλο που διαδέχεται, καθώς πρέπει και να διαφοροποιηθεί περαιτέρω από την μικρότερή της CLA. Το μεταξόνιό της είναι 2.850 χλστ., 90 περισσότερα από την υπάρχουσα C-Class, ενώ σε σύγκριση με εκείνη το βάρος της είναι μειωμένο κατά 80 κιλά.

Ο γενικότερος σχεδιασμός της παραπέμπει κατά μία έννοια σε μια μικρότερη S-Class, ωστόσο έχει και πολλά στοιχεία (ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος) που θυμίζουν την E-Class. Η γκάμα των κινητήρων που θα χρησιμοποιήσει είναι οι γνωστοί μας 4κύλινδροι, 6κύλινδροι και 8κύλινδροι. Θα διαθέτει φυσικά και υβριδική έκδοση, ενώ θα προσφέρεται προαιρετικά και σε τετρακίνητες εκδόσεις (4MATIC).

Το βασικό της κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το χειροκίνητο των έξι, το προαιρετικό της όμως θα είναι το αυτόματο των επτά (7G-TRONIC Plus). Το 2015 θα συνοδευτεί και από έκδοση liftback, η οποία θα είναι ανταγωνιστική της BMW 3 Series GT. Στην κορυφή της γκάμας της θα βρίσκεται η C63 AMG, με τον twin-turbo V8 των 5,5 λίτρων, απόδοσης 525 ίππων. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!