top icon
Επικαιρότητα

Νέα επένδυση για τη GM

Η General Motors θα επενδύσει το ποσόν των 20 εκατομμυρίων ευρώ στο μηχανολογικό κέντρο της στο Τορίνο την επόμενη τετραετία.

Η General Motors θα επενδύσει το ποσόν των 20 εκατομμυρίων ευρώ στο μηχανολογικό κέντρο της στο Τορίνο την επόμενη τετραετία. Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στην αρχική επένδυση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδότησε την ίδρυση του κέντρου το 2005. Το κέντρο είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη όλων των πετρελαιοκινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων της GM ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Opel στην Ευρώπη και των συστημάτων ελέγχου των πετρελαιοκινητήρων, ενώ παράλληλα ασχολείται με τεχνολογίες για υβριδικές και συμβατικές εκδόσεις κινητήρων. 
 
Με τη νέα επένδυση, θα δημιουργηθούν τρεις νέοι σταθμοί δοκιμών απόδοσης κινητήρων, ένας για κλιματικές δοκιμές, ένας για δοκιμές NVH και ένα δυναμόμετρο.  Οι πέντε νέοι σταθμοί θα προστεθούν στους 15 που ήδη υπάρχουν. Οι σταθμοί προσφέρουν τη δυνατότητα μιας εικονικής προσομοίωσης ολόκληρου του οχήματος μειώνοντας σημαντικά το χρόνο εξέλιξης, αλλά και ρύθμισης των κινητήρων στα πλαίσια μελλοντικών προγραμμάτων.
 
Ειδικότερα, ο σταθμός κλιματικών δοκιμών επιτρέπει μία  προσομοίωση θερμοκρασιών από -40 C° μέχρι 70 C° και μεταβολής υψομέτρου μέχρι 3000 m. Ο σταθμός δοκιμών NVH θα χρησιμοποιείται στη φάση σχεδίασης και εξέλιξης νέων κινητήρων με στόχο την ελαχιστοποίηση των θορύβων και κραδασμών. Το δυναμόμετρο τύπου πλαισίου θα λειτουργήσει το δεύτερο μισό του 2011 και εκεί θα γίνεται μέτρηση των εκπομπών ρύπων.
 
Λόγω του μεγάλου αριθμού κινητήρων που προορίζονται για τη GM και την Opel, το κέντρο λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε πλήρη δυναμικότητα. Μέχρι το τέλος του 2011, οι 15 σταθμοί δοκιμών θα χρησιμοποιούνται πλήρως σε δύο βάρδιες, με προαιρετική τη λειτουργία μιας αυτοματοποιημένης βάρδιας.
 
Με την ολοκλήρωσή του, το κέντρο θα περιλαμβάνει 20 σταθμούς, ένα δυναμόμετρο τύπου πλαισίου και αρκετά εργαστήρια για την εξέλιξη και βελτιστοποίηση των εξαρτημάτων των κινητήρων.
Η ανακοίνωση της επένδυσης έγινε κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων των εξωτερικών εγκαταστάσεων του κέντρου.
 
Το μηχανολογικό κέντρο της GM στο Τορίνο ιδρύθηκε το 2005 με 80 εργαζόμενους. Το Σεπτέμβριο του 2008 το κέντρο μετακόμισε στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής, και η GM έγινε η πρώτη εταιρία αυτοκινήτων που εντάχθηκε πλήρως σε ένα πανεπιστημιακό κάμπους. Το μηχανολογικό κέντρο απασχολεί προς το παρόν 460 άτομα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ