X
Επικαιρότητα

Νέα έκδοση Nissan GT-R LM Edition

Eκτός από το νέο GT-R V-Spec, η Nissan φαίνεται ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή μιας ακόμα πιο extreme έκδοσης.

Σύμφωνα με άρθρο ενός μεγάλου ιαπωνικού περιοδικού, εκτός από το νέο GT-R V-Spec που αναμένεται μέσα στο 2009, η Nissan θα προχωρήσει στην παραγωγή μιας ακόμα πιο extreme έκδοσης ονόματι GT-R Le Mans, η οποία εξελίσσεται παράλληλα με την αγωνιστική έκδοση. Το εν λόγω μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό.
Εάν όντως ισχύει αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που η Nissan κάνει κάτι τέτοιο, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όπου είχε βγάλει το Skyline GT-R R33 για τιμήσει την συμμετοχή της με το ομώνυμο αυτοκίνητο, στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Όπως και τότε έτσι και τώρα, οι Ιάπωνες κατασκευαστές επέλεξαν να του προσδώσουν την ονομασία «LM Limited».
Το μηχανικό σύνολο της κορυφαίας αυτής έκδοσης θα είναι ο εξακύλινδρος κινητήρας με τους δύο υπερσυμπιεστές του GT-R, χωρητικότητας 3.8 λίτρων ο οποίος, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα αποδίδει 480 αλλά 600 ίππους. Το GT-R LM Edition σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, θα εφοδιάζεται επιπλέον με ενισχυμένο σύστημα πέδησης, μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου, νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στην μετάδοση αλλά και πολλές βελτιώσεις στο αεροδυναμικό πακέτο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!