X
Επικαιρότητα

Νέα BMW Z4 Roadster

Δύο σε ένα η νέα BMW Z4, καθώς χάρη στη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή της αντικαθιστά τις εκδόσεις Roadster και Coupe.

Η BMW αποκάλυψε πλήρως τη νέα Z4, λίγες εβδομάδες πριν παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε για πρώτη φορά να εξοπλίσει Roadster μοντέλο της με μεταλλική οροφή.
Έτσι λοιπόν, η νέα Z4 αντικαθιστά τόσο την προηγούμενη Roadster όσο και την Coupe. Η διαδικασία για την αναδίπλωση και το άνοιγμα της οροφής γίνεται ηλεκτρονικά και διαρκεί 20 δλ.
Η νέα Z4 Roadster προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τα κεφάλια και τους ώμους των επιβατών, ενώ παράλληλα ενσωματώνει πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων όπως το iDrive, αλλά και την τεχνολογία EfficientDynamics.
Η γκάμα των μηχανικών μερών αποτελείται από δύο 6κύλινδρους στη σειρά κινητήρες, χωρητικότητας 3 λίτρων. Η έκδοση Z4 sDrive30i έχει απόδοση 255 ίππους και χρειάζεται 5,6 δλ. για τη διαδικασία του 0-100. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Στην Z4 sDrive35i ο κινητήρας φέρει διπλό τούρμπο, με αποτέλεσμα η ισχύς να φθάνει τους 300 ίππους. Για το 0-100 απαιτούνται 5,1 δλ. Ο κινητήρας αυτός μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη. Και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα._Κ.Μπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!