X
Επικαιρότητα

Νέα Αudi A5 και S5 Cabriolet

Τις πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά στοιχεία της ανοιχτής έκδοσης του Α5 έδωσε στη δημοσιότητα η Audi.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα λεπτομερή στοιχεία του Α5 cabriolet, ενός δίθυρου αυτοκινήτου με λείες, κομψές σχεδιαστικές γραμμές και κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει συνολικά επτά μονάδες. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις επιβαίνοντες, διαθέτοντας άπλετους χώρους αποθήκευσης, παρόμοιους με εκείνους ενός σεντάν αμαξώματος.
Η υφασμάτινη ηλεκτρική οροφή απαιτεί 15 δλ. για να δείξει τις ανοιχτές διαθέσεις του αυτοκινήτου, ενώ για το κλείσιμό της χρειάζονται 17 δλ. Μπορεί να τεθεί σε λειτουργία και κατά την διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου μέχρι 50 χλμ./ώρα. Διαθέτει μάλιστα στον προαιρετικό εξοπλισμό σύστημα κυκλοφορίας θερμού αέρα για τον λαιμό του οδηγού και των επιβατών, όταν κινείται με ανοιχτή την οροφή σε κρύο περιβάλλον.
Οι κινητήρες που έχουν επιλεχθεί για το A5 cabriolet είναι συνολικά επτά συμπεριλαμβανομένου και του S5 cabriolet. Στη βάση της γκάμας είναι το μηχανικό σύνολο των 1.8 λίτρων ΤFSI με απόδοση ισχύος 160 ίππων, ενώ εξοπλίζεται επίσης με το 2λιτρο TFSI που αποδίδει σε δύο εκδόσεις 180 και 208 ίππους αντίστοιχα. Στην κορυφή των κινητήρων βενζίνης του συμβατικού A5 cabriolet βρίσκεται το μηχανικό σύνολο των 3 λίτρων διάταξης V6, απόδοσης 265 ίππων.
Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων περιλαμβάνει δύο επιλογές εξακύλινδρων μηχανικών συνόλων TDI. Ο πρώτος είναι χωρητικότητας 2,7 λίτρων που παράγει 190 ίππους και τιμή κατανάλωσης καυσίμου 6,3 λίτρα ανά 100 χλμ. Ο δεύτερος είναι ο τρίλιτρος TDI με αυξημένη ισχύ κατά 50 ίππους.
H κορυφαία έκδοση φέρει το γράμμα S, και είναι η S5, ενώ αναμένεται και έκδοση RS5. Kάτω από το καπό είναι τοποθετημένος ένας τρίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας διάταξης V6 απόδοσης 333 ίππων. H Αudi ανακοινώνει ότι για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση απαιτούνται 5,6 δλ. και η μέση τιμή κατανάλωσης είναι 9,6 λίτρα/100 χλμ.

Τα κιβώτια ταχυτήτων ανάλογα την έκδοση είναι τρία: ένα μηχανικό έξι σχέσεων, το Μultitronic και το S-tronic επτά σχέσεων με τον διπλό συμπλέκτη._B.X.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!