top icon
Επικαιρότητα

«Ναι στην πετρελαιοκίνηση»

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων δηλώνει το «παρών» στην 69η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το σύνθημα «Ναι στην πετρελαιοκίνηση!»

Με πάγιες θέσεις σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη το πετρέλαιο(επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον καθώς οι εκπομπές ρύπων όπως το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα και τους υδρογονάνθρακες είναι δραστικά μειωμένες, επιπλέον τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα καταναλώνουν μέχρι 30% λιγότερο καύσιμο, θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστα ενώ έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης) ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εμπόρων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) δήλωσε το παρών στην 69η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πύλες τις στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη του συνδέσμου συγκέντρωσαν σε μια έκταση 1.700 τετρ. μέτρων (περίπτερο 14) 24 από τα πιο σύγχρονα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αφενός για την ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό αυτό ζήτημα αλλά και την προσδοκία να αποτελέσει μια έμμεση πίεση προς την κυβέρνηση με στόχο φυσικά την άρση των περιορισμών που αφορούν την πετρελαιοκίνηση στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα.

Όμως, υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα όπως η διασφάλιση της ποιότητα του πετρελαίου από την πολιτεία και οι ψηλές σχετικά τιμές που φθάνουν τα ντίζελ στην ελληνική αγορά σημεία που μπορεί να αποτελέσουν ανασταλτικούς παράγοντες.

Πάντως, οι προσδοκίες ότι η πετρελαιοκίνηση θα περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των θεμάτων της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην συνέντευξη τύπου, δεν επαληθεύτηκαν._Σ.Σ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ