X
Επικαιρότητα

Ναι σε πίσω κίνηση, υβριδικά και turbo από την Lamborghini

Η ιταλική εταιρεία αποκαλύπτει τo στίγμα των μελλοντικών της κινήσεων.

Η ιταλική εταιρεία αποκαλύπτει τo στίγμα των μελλοντικών της κινήσεων.

Σε συνέντευξή του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο υπεύθυνος εξέλιξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani, αποκάλυψε μέρος των μελλοντικών κινήσεων της ιταλικής φίρμας που σχετίζονται με «νευραλγικής σημασίας επιλογές» στον τεχνικό τομέα. Μία από αυτές αφορά στην παρουσίαση στο εγγύς μέλλον (πιθανότητα μέσα στο 2016) της πρώτης πισωκίνητης έκδοσης της νέας Huracan, ακολουθώντας τα πρότυπα της αγωνιστικής LP620-2 Super Trofeo και κυρίως του άμεσου προγόνου της (Gallardo) και της εντυπωσιακής, εν έτει 2009, LP550-2 Valentinο Balboni. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά διευκρίνησε, «η τετρακίνηση θα εξακολουθήσει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μηχανολογικού DNA των σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας, πολύ περισσότερο δε για εκείνα με απόδοση που θα υπερβαίνει τους 600 ίππους».

Από εκεί και πέρα, ο υπεύθυνος εξέλιξης της εταιρείας έκλεισε με νόημα το… μάτι στην πιθανότητα να δούμε σε τέσσερα περίπου χρόνια από σήμερα την πρώτη σύγχρονη Lamborghini με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Χαρακτηριστικά, ο Maurizio Reggiani δήλωσε πως «…οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τα super sport αυτοκίνητα μας, γιατί αυτό θέλουν οι αγοραστές μας. Ωστόσο, αν θέλουμε να αντιδράσουμε στην πολύ αυστηρή ισχύουσα νομοθεσία αγορών, όπως εκείνες της Άπω Ανατολής, απέναντι στους κινητήρες υψηλού κυβισμού, τότε, ναι, μπορούμε να ακολουθήσουμε την λύση της υπερτροφοδότησης».

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο χρήσης ενός υβριδικού συστήματος κίνησης σε μοντέλο ευρείας παραγωγής, ανάλογο εκείνου που είδαμε για πρώτη φορά στην πρωτότυπη Lamborghini Asterion, ο Maurizio Reggiani δήλωσε πως «η εταιρεία μας βρίσκεται προς το παρόν πολύ μακριά από μία τέτοια επιλογή». Πρόσθεσε ωστόσο πως «η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ευκολότερα εφαρμόσιμη σε ένα σεντάν ή SUV μοντέλο απʼ ότι σε ένα κουπέ super car»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!