X
Επικαιρότητα

Mustang 50 Year Limited Edition

Η Ford τιμά τα πενήντα χρόνια του εμβληματικού pony car, με την παρουσίαση της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής Mustang 50 Year Limited Edition.

Η Ford τιμά τα πενήντα χρόνια του εμβληματικού pony car, με την παρουσίαση της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής Mustang 50 Year Limited Edition. Βασίζεται στη νέα 2015 Ford Mustang GT fastback και θα διατίθεται σε απόχρωση Wimbledon White ή Kona Blue. Η επετειακή Mustang προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό της όλες σχεδόν τις προαιρετικές επιλογές, ενώ ο αγοραστής διαλέγει μόνο το χρώμα και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Η 2015 Mustang 50 Year Limited Edition θα διατίθεται από φέτος το φθινόπωρο και θα κατασκευαστούν μόνο 1.964 μονάδες, με τον αριθμό να σηματοδοτεί τη χρονιά της άφιξής της στον κόσμο της Αυτοκίνησης.

«Όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα εξέλιξης της Mustang πριν από πενήντα και πλέον χρόνια, δεν νομίζω ότι είχε φανταστεί κανείς πως θα συγκέντρωνε ένα τόσο αφοσιωμένο πλήθος οπαδών από όλο τον κόσμο και ότι η παραγωγή της θα συνεχιζόταν ακόμα και σήμερα,» δήλωσε ο Bill Ford, executive chairman της Ford Motor Company. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, στη Νέα Υόρκη, όπου η Mustang παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην Παγκόσμια Έκθεση του 1964 και αναβιώνουμε αυτό το ιστορικό γεγονός για τους σημερινούς μας οπαδούς.»

Βασισμένη στη νέα 2015 Mustang GT fastback, η 50 Year Limited Edition είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και μία μοναδική εμφάνιση άμεσα αναγνωρίσιμη στο δρόμο. Το μόνο που θα πρέπει να επιλέξουν οι αγοραστές της 50 Year Limited Edition είναι ανάμεσα σε δύο αποκλειστικές αποχρώσεις και σε εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Μοναδικές δύο διαθέσιμες αποχρώσεις είναι η Wimbledon White, όπως η Mustang με σειριακό αριθμό 0001 που πουλήθηκε για πρώτη φορά στον Capt. Stanley Tucker τον Απρίλιο του 1964, και η Kona Blue. Και οι δύο είναι αποκλειστικές γι αυτή την έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής είναι η μοναδική 2015 Mustang με δερμάτινο τιμόνι που φέρει ραφή από κασμίρ. Η ίδια ραφή χρησιμοποιείται στο ταμπλό, το κάλυμμα του λεβιέ ταχυτήτων, το κεντρικό υποβραχιόνιο, τα ένθετα θυρών και τα καθίσματα. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με αποκλειστική δίχρωμη ταπετσαρία σε κασμίρ/μαύρο, ενώ το λογότυπο Mustang 50 Year κοσμεί τις πλάτες.

Με τον αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων που αποδίδει πάνω από 420 ίππους κάθε έκδοση 50 Year Limited Edition, θα εφοδιάζεται με το πακέτο επιδόσεων Mustang GT που περιλαμβάνει μεγάλα εξαπίστονα εμπρός φρένα Brembo και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, με ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli PZero δείκτη ταχύτητας Υ. Όταν εφοδιάζεται με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, η Mustang 50 Year Limited Edition θα φέρει πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με λόγο τελικής μετάδοσης 3.55:1. Όσοι επιλέξουν το εξατάχυτο μηχανικό θα απολαμβάνουν ένα διαφορικό Torsen και λόγο τελικής μετάδοσης 3.73:1.

«Θελήσαμε να προσφέρουμε στους πιο αφοσιωμένους οπαδούς μας την αίσθηση της αρχέτυπης Mustang σε ένα αυτοκίνητο του 21ου αιώνα,» δήλωσε η Ford.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!