X
Επικαιρότητα

Μόνο το VW Group χρησιμοποιούσε το παράτυπο λογισμικό

Αυτό φαίνεται πως απεφάνθη, ύστερα από εκτενή έρευνα, η γερμανική κυβέρνηση.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA) ολοκλήρωσε τις δοκιμές-ελέγχους της σε μια πλειάδα μοντέλων της αγοράς καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως μόνο μοντέλα του VW Group χρησιμοποιούσαν παράτυπα λογισμικά που παραποιούσαν τα αποτελέσματα που προέκυπταν στις τυποποιημένες δοκιμές μέτρησης των εκπομπών ρύπων.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, μιας και η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών αναμένεται, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, να ανακοινώσει με αναλυτικά στοιχεία και αποδείξεις το επιβαρυντικό για τον Όμιλο VW πόρισμά της στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Το αποτέλεσμα των ερευνών της KBA έρχεται με τον πλέον πειστικό τρόπο να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρχαν ουκ ολίγες υποψίες και για άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν στο παρελθόν αντίστοιχες με τον Όμιλο VW «πρακτικές».

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών πραγματοποίησε ελέγχους σε μοντέλα 23 διαφορετικών κατασκευαστών, που αριθμητικά υπερβαίνουν τα 50._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!