X
Επικαιρότητα

Mitsubishi Outlander GT Concept

Με εμφανείς επιρροές από το Lancer Evolution, το Outlander GT Concept είναι ο προπομπός του μελλοντικού SUV επιδόσεων της Mitsubishi. Εφοδιάζεται με 3λιτρο κινητήρα 230 ίππων και εξελιγμένη τετρακίνηση.

Κεντρική θέση στο περίπτερο της Mitsubishi Motors στην έκθεση της Νέας Υόρκης κατέχει το Outlander GT. Δεν πρόκειται για μοντέλο παραγωγής αλλά για την πρωτότυπη έκδοση του σπορ SUV που σχεδιάζει να λανσάρει στο μέλλον η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.
Ακόμη και αν δεν υπήρχαν τα αρχικά «GT», η εικόνα αρκούσε για να καταλάβουμε το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η έμπνευση από το Lancer Evolution είναι εμφανής σχεδιαστικά, με την μάσκα να ξεχωρίζει από μακριά.
Το Outlander GT διαθέτει επίσης επανασχεδιασμένα εμπρός φώτα, νέους προφυλακτήρες, εξωτερικούς καθρέπτες αλλά και καπό.
Για την κίνηση του πρωτότυπου μοντέλου έχει επιλεγεί μία βελτιωμένη έκδοση του 3λιτρου V6 SOHC MIVEC, με την απόδοση να φθάνει τους 230 ίππους. Το Outlander GT εφοδιάζεται με το σύστημα Idle Neutral Logic, που επιλέγει αυτόματα τη νεκρά όταν το όχημα δεν κινείται. Αρκεί να σηκώσει ο οδηγός το πόδι του από το φρένο για να επιλεγεί η πρώτη σχέση στο κιβώτιο.

Οι ομοιότητες με το Lancer Evolution δεν σταματούν όμως στη μάσκα. Το Outlander GT φέρει την τετρακίνηση (S-AWC), η οποία επεμβαίνει στα συστήματα διεύθυνσης, πρόσφυσης και ευστάθειας. Η πιο σφιχτή ανάρτηση, οι ζάντες 19 ιντσών, τα φρένα της Brembo, τα αλουμινένια πεντάλ και το σπορ τιμόνι ολοκληρώνουν την εικόνα που θέλει να «σκιτσάρει» η Mitsubishi._Κ.Μπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!