X
Επικαιρότητα

Mitsubishi D5 concept

Το Mitsubishi D5 concept είναι ένα πρωτότυπο τετρακίνητο όχημα ενός όγκου που πηγαίνει παντού, συνδυάζοντας την ευρυχωρία με τη λειτουργικότητα που αναζητούν οι ιδιοκτήτες των σημερινών πολυμορφικών. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί το ίδιο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, σύστημα τετρακίνησης με το Outlander. Επίσης, ενσωματώνει τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας οχημάτων (ASV), που βοηθά τον οδηγό στην ασφαλή οδήγηση του αυτοκινήτου, ελαχιστοποιώντας την κόπωση. Το Concept D5 λανσάρει επίσης νέες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στην κατηγορία minivan/SUV.
Σχεδίαση
Για τη δημιουργία της βασικής φόρμας, η ομάδα σχεδίασης επέλεξε μία αρχιτεκτονική ενός όγκου με ευθείες γραμμές και διακριτικό ρύγχος. Το πιο σημαντικό στοιχείο στην εσωτερική σχεδίαση του D5 είναι η δομή του πλαισίου «Rib Bone Frame» (δακτυλιοειδής δομή πλαισίου που θυμίζει πλευρά και αυξάνει αποτελεσματικά την αντοχή και ακαμψία του αμαξώματος) που τονίζει τη στιβαρή κατασκευή και την ακαμψία του αμαξώματος. Άλλα αναγνωριστικά στοιχεία είναι το μεγάλο κρυστάλλινο πάνελ οροφής, που δημιουργεί ένα πολύ ευάερο και ευρύχωρο περιβάλλον, και η χρήση μεταλλικών και φυσικών υλικών. Αυτή η αντίθεση μεταξύ άκαμπτων και μαλακών στοιχείων χρησιμοποιείται για να εκφράσει ένα συνδυασμό αίσθησης ασφάλειας και άνεσης στο εσωτερικό.
Κινητήρας
Το D5 αντλεί την ισχύ του από τον ίδιο νέο κινητήρα MIVEC 2.4 λίτρων MIVEC του Outlander. Η ελαφριά και συμπαγής αλουμινένια μονάδα νέας γενιάς αποδίδει υψηλή ισχύ, επιτυγχάνοντας χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο CVT με στόχο να αποδίδει δυναμικές επιδόσεις.
Σύστημα τετρακίνησης
Σύμφωνα με τις αρχές AWC της Mitsubishi Motors, το D5 χρησιμοποιεί  το ίδιο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD με το Outlander. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τρία προγράμματα λειτουργίας: 2WD, που προσφέρει την καλύτερη οικονομία καυσίμου σε καλά οδοστρώματα, 4WD AUTO, που προσαρμόζει αυτόματα τα χαρακτηριστικά ελκτικής πρόσφυσης και συμπεριφοράς σε διαφορετικά οδοστρώματα, και 4WD LOCK, που μεγιστοποιεί την πρόσφυση για πλήρη απόδοση τετρακίνησης σε ανώμαλα εδάφη.
Ενεργητική και παθητική ασφάλεια
Το D5 δείχνει το μέλλον στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας και άνεσης στις κατηγορίες minivan και SUV με την προληπτική εισαγωγή αρκετών προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας οχημάτων (ASV). Διαθέτει επίσης πλήρεις προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας, που παρέχουν αποτελεσματική προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης ή άλλου ατυχήματος.
Τεχνολογίες ASV
Peripheral monitoring system -Περιφερειακό σύστημα παρακολούθησης: 10 αισθητήρες προσέγγισης ανιχνεύουν πεζούς ή εμπόδια που βρίσκονται κοντά στο αυτοκίνητο. Το σύστημα προάγει τον τομέα της ασφάλειας, προειδοποιώντας ακουστικά τον οδηγό να προσέξει περισσότερο.
Lane Trace Assist –Υποβοήθηση Ανίχνευσης Λωρίδας Κυκλοφορίας
Μία ενσωματωμένη κάμερα παρακολουθεί τις γραμμές που χωρίζουν τις λωρίδες κυκλοφορίας και το σύστημα χρησιμοποιεί διορθωτική ροπή στο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, όταν ανιχνεύσει ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να απομακρύνεται από τη λωρίδα του, ανακουφίζοντας έτσι τον οδηγό από το στρες και την κόπωση.
Adaptive Cruise Control (ACC) -Προσαρμοζόμενος Ρυθμιστής Ταχύτητας
Το σύστημα ACC χρησιμοποιεί ραντάρ για την παρακολούθηση της απόστασης του προπορευόμενου οχήματος  και τη ρύθμιση της κινητήριας ισχύος και της αναλογίας γραναζιού μείωσης («σχέση») του CVT ανάλογα. Διατηρώντας πάντα μία απόσταση ασφαλείας, το ACC επιτρέπει ασφαλή και ξεκούραστα ταξίδια.
ΜΙΤSUBISHI D5 CONCEPT
Μήκος: 4.735 χλστ
Πλάτος: 1.815 χλστ
Ύψος: 1875 χλστ
Μεταξόνιο: 2.850 χλστ
Μετατρόχιο εμπρός: 1.540 χλστ
Μετατρόχιο πίσω: 1.540 χλστ
Επιβάτες: 6
Κινητήρας: 4κύλινδρος σε σειρά
Ισχύς: 170 ίπποι
Κιβώτιο ταχυτήτων: Sport Mode CVT 6 σχέσεων
Ελαστικά: 255 /55R20
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!