top icon
Επικαιρότητα

Mini United 2012

Η κορυφαία ευρωπαϊκή εκδήλωση για την προώθηση των μοντέλων και των προϊόντων της εταιρείας Μini, καθώς και της φιλοσοφίας της, διεξήχθη για τέταρτη φορά (σημ.: οι τρεις προηγούμενες ήταν το 2005, το 2007 και το 2009).

Η κορυφαία ευρωπαϊκή εκδήλωση για την προώθηση των μοντέλων και των προϊόντων της Μini, καθώς και της φιλοσοφίας της, διεξήχθη για τέταρτη φορά (οι τρεις προηγούμενες ήταν το 2005, το 2007 και το 2009).
 
Ο χώρος διεξαγωγής της για το 2012 ήταν η πίστα του Paul Ricard, που διαδέχθηκε ως οικοδεσπότης το Silverstone και το Zandvoort. Γνωστό από μας περισσότερο από το το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και το Γαλλικό Γκραν Πρι, που λάμβανε χώρα εκεί κατά το διάστημα των δεκαετιών του ʼ70 και του ʼ80, το Paul Ricard έχει ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί πλήρως, υπό την ιδιοκτησία πλέον του ισχυρού άνδρα της Formula 1 Bernie Ecclestone. Δεν αποκλείεται δε να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από την επόμενη κιόλας χρονιά.

 

 
Η Mini τα είχε όλα στη Γαλλική πίστα και τους περιβάλλοντες χώρους της, ικανοποιώντας τα γούστα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη του φεστιβάλ αυτοκίνησης και αγωνιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε: Στο χώρο του πάρκινγκ πίσω από τα pits είχαν παραταχθεί όλα τα μοντέλα της, παλιά και καινούργια, από τις πιο απλές έως τις πιο απίθανες εκδόσεις και σε διάφορους ασυνήθιστους χρωματισμούς. Σε στεγασμένους χώρους υπήρχαν οι πιο εξεζητημένες εκδόσεις των παλιών και νέων Mini, ιδιοκτησίας συνήθως διάσημων τραγουδιστών και ηθοποιών, όπως για παράδειγμα το εξοκλήρου επινικελωμένο αυτοκίνητο του Ντέιβιντ Μπάουι. 

 
Εννοείται πως δεν έλλειψαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στην είσοδο των VIPs και του Γραφείου Τύπου, τα αγωνιστικά του σύγχρονου WRC, αλλά και οι νικητές της φετινής διοργάνωσης του rally-raid Χιλή-Περού-Αργεντινή. Μάλιστα, κάποια στιγμή το μάτι μας πήρε και τον Stephane Peterhansel. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο ήταν ένα από τα δρώμενα χωρίς να επικεντρώνει το κύριο ενδιαφέρον των θεατών, στο Paul Ricard διεξήχθησαν δύο αγώνες που αφορούσαν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς Mini Trophy και Mini Rushour. 

 

Το πρόγραμμα του δεύτερου συμπεριλαμβάνει συνολικά έξι αναμετρήσεις, με την πρώτη εξ αυτών στη Γαλλική πίστα και τις πέντε επόμενες σε Ιταλικές (Mugello, Magione, Imola, Misano, Vallelunga). 

 

 
Στον μεγάλο χώρο πίσω από τις κερκίδες των θεατών στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έλαβε χώρα μουσικό φεστιβάλ, στα πλαίσια του Mini United 2012, στο οποίο το μεγαλύτερο όνομα ήταν ο Iggy Pop. Τα θεάματα και η διασκέδαση δεν σταματούσαν βέβαια εκεί, καθώς υπήρχαν ακόμη stunt-shows, μεγάλα επιτραπέζια και μη παιχνίδια με θέμα τα Mini, όπως και σύγχρονο μοντέρνας σχεδίασης περίπτερο για αγορά προϊόντων Mini. Ακόμη και δασκάλα του γιόγκα υπήρχε στον χώρο που εκτείνεται από το πίσω μέρος των κερκίδων έως το –όχι και τόσο μικρό- αεροδρόμιο της πίστας, για όποιον ήθελε να χαλαρώσει και να διαλογιστεί. Τις διατροφικές ανάγκες των επισκεπτών εξυπηρετούσαν ένα μοντέρνας σχεδίασης προκατασκευασμένο εστιατόριο, καθώς και δεκάδες καντίνες σε όλους σχεδόν τους γύρω χώρους. 

 
Τον τόνο σε όλα τα παραπάνω έδωσαν με το βροντερό «παρών» τους δεκάδες clubs της Mini από όλη τη γηραιά ήπειρο, μεταξύ των οποίων και τρία ελληνικά (ένα από τη Θεσσαλονίκη και δύο από την Αθήνα). 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ