X
Επικαιρότητα

Mini Rocketman concept

Θέλοντας να τιμήσει το Λονδίνο για τη διοργάνωση των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, η Mini θα αποκαλύψει τη νέα έκδοση του Rocketman Concept , που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2011.

Θέλοντας να τιμήσει το Λονδίνο για τη διοργάνωση των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, η Mini θα αποκαλύψει τη νέα έκδοση του Rocketman Concept , που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2011.
Η νέα σχεδίαση του MINI Rocketman Concept συνδυάζει ιδέες για ένα σύγχρονο αστικό μέσο μετακίνησης με την κλασική Βρετανική αισθητική. Το πρωτότυπο θα εκτίθενται στο BMW Group Pavilion, κοντά στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό και θα προβάλει την εταιρεία κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Το 3+1θέσιο αυτοκίνητο με τρεις πόρτες και μήκος λίγο μεγαλύτερο των τριών μέτρων, κατασκευάζεται από πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακονήματα προσφέροντας μία δομή ελαφρού βάρους. Η φιλοσοφία εσωτερικού προβλέπει τρία μεγάλα καθίσματα και ένα επιπλέον, κατάλληλο για σύντομες διαδρομές.

Τα χρώματα της Βρετανικής εθνικής σημαίας (Union Jack), εμφανίζονται μέσα κι έξω από το αυτοκίνητο, ενώ λευκές πινελιές συνοδεύουν το κυρίαρχο σκούρο μπλε. Η μη μεταλλική βαφή του αμαξώματος αφήνει εκτεθειμένα εξαρτήματα από ανθρακονήματα μπροστά και γύρω από τις πόρτες. Οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος έχουν λευκές επιφάνειες και ένα κόκκινο μεταλλικό ένθετο. Επίσης χρησιμοποιείται βαφή Matt Porcelain White στα καλύμματα των καθρεπτών, τη χειρολαβή του πορτμπαγκάζ και τα πλαίσια αεραγωγού και προβολέων. Το διαιρούμενο κάλυμμα του χώρου αποσκευών αποτελείται από ένα στοιχείο που αρθρώνεται προς τα επάνω και ένα δεύτερο τμήμα που βγαίνει από το αμάξωμα σαν συρτάρι και είναι βαμμένο μπλε στο εσωτερικό του νέου MINI Rocketman Concept. Τα πίσω φώτα έχουν τραπεζοειδή σχεδίαση και υιοθετούν τεχνολογία τύπου projector.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το σχέδιο φωτισμού της οροφής. Το πρωτότυπο έχει μεγάλη κρυστάλλινη οροφή με φωτιζόμενες βάσεις που παραπέμπουν στη Βρετανική σημαία. Ακόμα κι όταν η οροφή δεν είναι φωτισμένη, οι βάσεις –που εκτείνονται οριζόντια, διαμήκως και διαγώνια– εξακολουθεί να λάμπει σε φωτεινή απόχρωση Porcelain White. Στο σκοτάδι, οι ενσωματωμένες οπτικές ίνες δημιουργούν έναν ευχάριστο, έμμεσο φωτισμό στο εσωτερικό και ένα σχέδιο τη νύχτα, ορατό από το εξωτερικό. Στο νέο Mini Rocketman Concept, οι διαφανείς επιφάνειες της οροφής είναι πλαισιωμένες από μία μεταλλική κόκκινη λωρίδα.

Η χρωματική φιλοσοφία, εμπνευσμένη από τη Βρετανική Σημαία (Union Jack), χρησιμοποιείται εκτενώς και στο εσωτερικό της νέας έκδοσης του MINI Rocketman Concept σαν ένα ακόμα στυλιστικό στοιχείο. Το εσωτερικό αποπνέει μία σπορ εικόνα, ενώ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τονίζουν τη σχέση του αυτοκινήτου με το Λονδίνο. Οι εσωτερικές επενδύσεις θυρών και τα πίσω πλαϊνά τμήματα φέρουν επένδυση από μπλε σκούρο δέρμα nubuck, ενώ οι γνώριμοι ελλειπτικοί δακτύλιοι θυρών δημιουργούν έντονη αντίθεση με το λευκό δέρμα. Τα στρογγυλά πλαίσια στοιχείων όπως οι αεραγωγοί, οι λαβές θυρών και τα στερεοφωνικά ηχεία διαιρούνται σε δύο τμήματα και αποτελούνται από έναν κόκκινο εσωτερικό και έναν λευκό εξωτερικό δακτύλιο.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του ταμπλό είναι η επιφάνεια του cockpit, που πλαισιώνεται από μία κόκκινη ρίγα σε εντυπωσιακή τρισδιάστατη σχεδίαση. Επίσης περιλαμβάνει εντέχνως το όνομα κάθε διοργανώτριας πόλης των καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή, χρησιμοποιώντας καλλιτεχνική γραμματοσειρά με το όνομα του Λονδίνου σε προεξέχουσα θέση.
Ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα μεταξύ οδηγού και συνοδηγού συμβολίζει γήπεδο μπάσκετ με παίκτες σε μικρογραφία. Το κλειδί του νέου πρωτοτύπου, έχει σχήμα πυραύλου στα εθνικά χρώματα της Γερμανίας. Άλλα στοιχεία της καμπίνας είναι ένα σακίδιο πλάτης στερεωμένο πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού, το οποίο κατασκευάζεται από το ίδιο ελαστικό υλικό που χρησιμοποιείται στα μαξιλάρια των καθισμάτων και φέρει τρισδιάστατο σχέδιο του cockpit.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!