top icon
Επικαιρότητα

Μιλάνο: 3ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Εξαιτίας της έντονης ρύπανσης στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, οι αρχές απαγόρευσαν την κίνηση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Μπορεί τα σύγχρονα αυτοκίνητα να γίνονται ολοένα και πιο «καθαρά», ωστόσο η συνεισφορά τους στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα ανά την υφήλιο, παραμένει σημαντική. Ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων κάπνας, οι δημοτικές αρχές της πόλης του Μιλάνου αποφάσισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των τροχοφόρων από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το μεσημέρι, από τις 28 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, ούτω ώστε να αντιμετωπιστεί, έστω και κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου 3ημέρου, το εν λόγω πρόβλημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η «επιβάρυνση» της ατμόσφαιρας της πόλης επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και από την παντελή έλλειψη βροχοπτώσεων.

Προκειμένου οι κάτοικοι αλλά και οι αναρίθμητοι επισκέπτες της πόλης να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους, θεσπίστηκε και για τις τρεις αυτές μέρες ένα ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με κόστος 1,5 ευρώ και 24ώρη ισχύ.

Το πρόβλημα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας στην πόλη του Μιλάνου κάθε άλλο παρά νέο είναι, καθώς το 2008 ο αέρας της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας είχε «ανακηρυχτεί» ως ο πιο επιβαρυμένος σε σύγκριση με εκείνους των υπολοίπων αστικών κέντρων της γηραιάς ηπείρου.

Σε αντίστοιχες απαγορεύσεις έχουν προχωρήσει πολλές φορές στο παρελθόν και οι αρχές της Ρώμης.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, οι αρχές της Βαρκελώνης μείωσαν το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 96 χλμ./ώρα, προκειμένου τα περιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κυκλοφορούντων οχημάτων στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ