X
Επικαιρότητα

Michelin Premier A/S

Με την ευκαιρία του North American International Auto Show, η Michelin παρουσίασε το ελαστικό Premier A/S που διαθέτει την πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία EverGrip.

Το νέο ελαστικό Premier A/S (διαθέσιμο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής την Άνοιξη του 2014) συνδυάζει αόρατες εγκοπές που εμφανίζονται σταδιακά καθώς το ελαστικό φθείρεται, μικρά αυλάκια απομάκρυνσης του νερού, τα οποία φαρδαίνουν με το πέρασμα του χρόνου, και ένα μείγμα γόμας, το οποίο ενισχύει την πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος.

Μέχρι τώρα, η πρόσφυση ελαστικού μειωνόταν πάνω στους υγρούς δρόμους σταδιακά, όσο το πέλμα φθειρόταν. Το βάθος σκαλίσματος περιοριζόταν βαθμιαία, μειώνοντας έτσι την δυνατότητα του ελαστικού να απομακρύνει το νερό και αυξάνοντας την απόσταση φρεναρίσματος καθώς και τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Η πρόσφυση σε βρεγμένο έδαφος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας της οδικής ασφάλειας, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος είναι δύο φορές μεγαλύτερος όταν ο καιρός είναι βροχερός.

Tο Premier A/S, το οποίο διαθέτει την τεχνολογία EverGrip συνδυάζει τρία βασικά στοιχεία:

Μείγμα γόμας για ισχυρή πρόσφυση: το ελαστικό είναι κατασκευασμένο με ένα αποκλειστικό μείγμα γόμας, το οποίο περιέχει μεγάλες ποσότητες πυριτίου και ηλιελαίου. Το πυρίτιο εξασφαλίζει ισχυρή πρόσφυση στο βρεγμένο έδαφος. Το ηλιέλαιο επιτρέπει στο ελαστικό να προσφύεται στο βρεγμένο και στο χιονισμένο έδαφος όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Αυτά τα συστατικά αναμιγνύονται με μια διαδικασία, η οποία εγγυάται την συνεχή επαφή του υλικού με τον δρόμο, είτε το ελαστικό είναι καινούργιο είτε έχει φθαρεί.

Μικρά αυλάκια που επεκτείνονται, για την απομάκρυνση του νερού: στα περισσότερα ελαστικά, όσο περιορίζεται το βάθος των αυλακώσεων απομάκρυνσης νερού, τόσο ελαττώνεται και η ποσότητα του νερού που απομακρύνεται. Το Premier A/S διαθέτει αυλάκια απομάκρυνσης νερού σε όλη του την περίμετρο. Το ειδικό σχήμα αυτών των αυλακιών φαρδαίνει όσο προχωρεί η φθορά του ελαστικού. Έτσι, η ποσότητα νερού που απομακρύνεται παραμένει σταθερή, ακόμη και όταν το βάθος των αυλακώσεων ελαττώνεται.

Αόρατες εγκοπές: το Premier A/S διαθέτει το πλεονέκτημα μιας επιπλέον «στρώσης» εγκοπών. Aυτές εμφανίζονται, κατά μήκος του ώμου του ελαστικού, όσο προχωράει η φθορά. Περισσότερες από 150 μικρές εγκοπές, συμβάλλουν περαιτέρω στην απομάκρυνση του νερού και στην διατήρηση της πρόσφυσης του ελαστικού καθʼ όλη τη διάρκεια της χρήσης του.

Το Premier A/S που διαθέτει την τεχνολογία EverGripTM θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο την άνοιξη, στην Βόρεια Αμερική, σε 32 διαστάσεις (185/65R15–245/45R18) ώστε να εξοπλίζει μία ευρεία γκάμα επιβατικών οχημάτων της αγοράς αυτής. Το ελαστικό Premier A/S θα παράγεται στη Βόρειο Αμερική.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!