X
Επικαιρότητα

MG Zero Concept

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο με την ονομασία Zero Concept παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η MG, που πλέον βρίσκεται υπό τη σκέπη της κινέζικης SAIC.

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο με την ονομασία Zero Concept παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η MG, που πλέον βρίσκεται υπό τη σκέπη της κινέζικης SAIC.
To στοιχείο που με μιας ελκύει τον θεατή στο Zero Concept είναι αναμφίβολη η αισθητική του, την ευθύνη της οποίας έχει ο βρετανός αρχισχεδιαστής της μάρκας, Antony Williams. Το αυτοκίνητο διαθέτει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και συνολικό μήκος που δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα αποτελώντας έτσι ένα ιδανικό σε μέγεθος «χατς» που εντάσσεται στην καρδιά της σούπερ μινι κατηγορίας απέναντι στα Ford Fiesta, VW Polo, Fiat Grande Punto κοκ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταξόνιο του Zero Concept θα είναι περί 2,5 μ., δηλαδή το μεγαλύτερο της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Στα πιο ελκυστικά γνωρίσματα του 5θυρου αυτοκινήτου ανήκει το φουτουριστικό εσωτερικό του, το οποίο κοσμείται από μεγάλες πλαστικές και υφασματινές επιφάνειες κόκκινου και λευκού χρώματος. Προς το παρόν, οι δημιουργοί του Zero Concept δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες αναφορικά με τον κινητήρα που φιλοξενείται κάτω από το καπό ή τα επιμέρους μηχανικά μέρη του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση πάντως το βέβαιο είναι πως πρόκειται για ένα μοντέλο με… σημασία για τη Shangai Automotive Industry Corporation (SAIC), καθώς με αυτό οι νυν ιδιοκτήτες της πάλαι ποτέ διάσημης βρετανικής εταιρείας επιχειρούν να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις του κοινού, και για την περίπτωση του Zero Concept εκείνου της κινεζικής αγοράς που πλέον αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ούτως ώστε να προχωρήσουν στο εγγύς μέλλον στη δημιουργία μιας πιο… προσγειωμένης έκδοσης ευρείας παραγωγής, κατά πάσα πιθανότητα με την ονομασία MG3 και κινητήρες από 1,3 έως και 1,5 λίτρα. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!