X
Επικαιρότητα

Metropolitan Expo: Επίσημα εγκαίνια

Πραγματοποιήθηκαν στις 12 Μαΐου τα εγκαίνια του Metropolitan Expo, με εκδήλωση που ανέδειξε τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων του νέου εκθεσιακού κέντρου, παρουσία 1.700 καλεσμένων.

Ο νέος πολυχώρος εκθεσιακών και συνεδριακών χρήσεων άνοιξε τις πύλες του τον Ιανουάριο του 2009, χαράσσοντας νέους δρόμους για τη διοργάνωση εκθέσεων στην Ελλάδα χάρη στις υπερσύγχρονες υποδομές, τις εντυπωσιακές διαστάσεις και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική αισθητική του. Η τελετή των εγκαινίων παρουσίασε με ευρηματικό τρόπο τους χώρους του και ανέδειξε τα ποιοτικά στοιχεία του.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου, της Αυτοδιοίκησης, κλαδικών φορέων αλλά και επιχειρηματίες και στελέχη του κλάδου οργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ  κ. Παναγιώτης Μίχαλος.
Το Metropolitan Expo, μέσα στους τρείς πρώτους μήνες λειτουργίας του έχει ήδη φιλοξενήσει κάποιες από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ελλάδας, ενώ ο προγραμματισμός του για τον υπόλοιπο χρόνο περιλαμβάνει τη φιλοξενία σημαντικών εκθεσιακών γεγονότων διεθνούς ενδιαφέροντος.
Περισσότερα για το Metropolitan Expo
Το Metropolitan Expo εκτείνεται σε 160.000 τ.μ. στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του το καθιστούν ιδανική επιλογή για διεθνή συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, συμπόσια, εταιρικές παρουσιάσεις, ομιλίες, διασκέψεις και επιστημονικές συναντήσεις, ακόμα και γυρίσματα διαφημιστικών spots, τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών.
Επιπλέον, λόγω της προνομιούχας θέσης του που συνεπάγεται εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και χάρη στα 100.000 τ.μ. για χώρους parking το Metropolitan Expo  αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για εκδηλώσεις μαζικής προσέλευσης, όπως αθλητικές συναντήσεις, μουσικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις και φεστιβάλ.
Το Metropolitan Expo έχει προγραμματισμένες εκθέσεις, όπως το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, η Mostra Rota, η Xenia, η έκθεση Τροφίμων Ποτών & Τεχνολογίας, οι Παρουσίες, η Metec, η Λαϊκή Τέχνη και Τέχνημα, η Linea Bianca, η Graphica, η Logistics, η Fetec και η Ηλεκτροtec.
ΤΟ METROPOLITAN EXPO ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
160.000 τμ συνολική επιφάνεια
50.000 τμ στεγασμένης επιφάνειας
6.000 τμ υπαίθριων εκθεσιακών χώρων
100.000 τμ χώροι στάθμευσης
450.000 επισκέπτες ετησίως
400.000 τμ περιπτέρων ετησίως
4.000 εκθέτες ετησίως
120 νέες θέσεις εργασίας
2 υπερπολυτελείς χώροι υποδοχής συνολικής επιφάνειας 3.000 τμ
2 συνεδριακές αίθουσες 450 και 250 ατόμων
10 χώροι εστίασης
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!