X
Επικαιρότητα

Μεθυσμένοι με το… ζόρι!

Τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης επιτρέπει πλέον στις ασφαλιστικές εταιρείες να μην αποζημιώνουν τις περιπτώσεις πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από οδηγούς που έχουν καταναλώσει έστω και ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ, έστω κι αν το ατύχημα δεν αποδίδεται σε αυτή την αιτία.
Μέχρι τώρα, δεν είχε δικαίωμα αποζημίωσης ο ασφαλισμένος οδηγός και δράστης τροχαίου που είχε υπερβεί το όριο του 0.80% στην κατανάλωση αλκοόλ. Όμως, στο εξής, το όριο αυτό δεν υφίσταται πια.
Έτσι λοιπόν και ανεξάρτητα αν πετάχτηκε ξαφνικά κάτι μπροστά στο αυτοκίνητο ή αν αυτό βρέθηκε σε ολισθηρό οδόστρωμα, σε περίπτωση που ο οδηγός εντοπιστεί να έχει καταναλώσει 1-2 ποτηράκια κρασί και τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ουδόλως επηρεάζουν την οδήγησή του, η ασφαλιστική εταιρεία απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση απέναντί του κι εκείνος πληρώνει στο ακέραιο κάθε απαίτηση από τα τυχόν θύματα ή τους συγγενείς τους.
Ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η τάση των ασφαλιστικών εταιρειών να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην εξυπηρετήσουν εκείνους από τους οποίους πληρώνονται. Παράλληλα, τους αφήνουν χωρίς δεύτερη σκέψη στον «αέρα» όταν αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας όποιας από αυτές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!