X
Επικαιρότητα

Μετατίθεται το λανσάρισμα του νέου Fiat Panda

Η φθίνουσα πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς και η κρίση που επικρατεί στους κόλπους της, οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρό άνδρα της Fiat, Sergio Marchionne, στη μετάθεση κατά έξι μήνες της παρουσίασης του νέου Panda.

Η φθίνουσα πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου και η κρίση που επικρατεί στους κόλπους της, οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρό άνδρα της Fiat, Sergio Marchionne, στη μετάθεση κατά έξι περίπου μήνες της παρουσίασης του νέου Panda.
Κύκλοι που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του ιταλικού Γκρούπο μεταδίδουν πως η ιταλική εταιρεία και συγκεκριμένα ο CEO της Fiat S.p.A., Sergio Marchionne, αποφάσισαν για δεύτερη συνεχή φορά να μεταθέσουν το επίσημο ντεμπούτο του νέου Panda κατά έξι περίπου μήνες, ούτως ώστε το εμπορικό του λανσάρισμα να πραγματοποιηθεί σε ένα ευνοϊκότερο, όσον αφορά τις πωλήσεις, κλίμα. Έτσι, σύμφωνα με έγκυρους δημοσιογραφικούς κύκλους, το τρίτης γενιάς Fiat Panda θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2012, αντί για το καλοκαίρι του 2011, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί από τους ιθύνοντες της μάρκας. Οι δηλώσεις του Sergio Marchionne σε εκπροσώπους του Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την εβδομάδα που μας πέρασε, είναι λίαν διαφωτιστικές, όσο και ενδεικτικές των προθέσεών του: «Δεν έχει κανέναν νόημα το λανσάρισμα νέων προϊόντων σε μια τόσο αδύναμη αγορά αυτοκινήτου. Φυλάμε τα πυρομαχικά μας για την ανάκαμψη».
Η μετάθεση του λανσαρίσματος του νέου Panda με δεδομένες τις συνθήκες της αγοράς, αλλά και τις αποφάσεις του ισχυρού άνδρα της εταιρείας, πρόκειται να συμπαρασύρει και άλλα νέα μοντέλα του Γκρούπο, αρχής γενομένης από τη νέα Lancia Ypsilon, το ντεμπούτο της οποίας θα πραγματοποιηθεί 26 μήνες αργότερα σε σχέση με τον προσεχή Μάιο. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι αντικαταστάτες των Fiat Musa και Multipla θα παρουσιαστούν το δεύτερο εξάμηνο του 2012, αντί για τον Δεκέμβριο του 2011.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις των Ιταλών της Fiat S.p.A., οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη το 2011 θα ανέλθουν στις 12,5 εκ. μονάδες (σ.σ.: δηλαδή, όσες ακριβώς προβλέπουν οι ειδικοί και για το 2010), αλλά με ένα αρκετά… ισχνό ξεκίνημα κατά τη διάρκεια του πρώτου 3μήνου. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!