X
Επικαιρότητα

Μετά την Toyota Supra, έρχεται και το νέο MR2

Μια ακόμα έκπληξη από την Toyota, που έχει βαλθεί, όπως όλα δείχνουν, να προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμα σπορ μοντέλο.

Ο επικεφαλής της Gazoo Racing, Tetsuya Tada, μιλώντας στο βρετανικό Evo, επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν την Toyota να εξελίσσει ένα ακόμα σπορ μοντέλο «δίπλα» στη GT86 και την επερχόμενη μέσα στο προσεχές διάστημα, νέα Supra. Επί τους ουσίας, όπως αποκάλυψε ο Ιάπωνας μηχανικός, θα πρόκειται για τον διάδοχο του θρυλικού MR2, όντας ένα «ελαφρύ σπορ μοντέλο».

Πότε θα το δούμε να πατά και επίσημα τους τροχούς του στην άσφαλτο; «Το συντομότερο δυνατό», ήταν η απάντηση του Tetsuya Tada, ο οποίος αποκάλυψε πως στόχος της ομάδας που ήδη εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα είναι η διατήρηση του θερμικού κινητήρα που θα κινεί το νέο MR2 στο κέντρο του αμαξώματος. Με μια ουσιώδη, όμως, διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα αντλεί την τεχνογνωσία του από τα αγωνιστικά της κατηγορίας LMP1 με τα οποία η ιαπωνική εταιρεία μετέχει στο Le Man._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!