X
Επικαιρότητα

Mercedes SLS AMG

Ένα σκίτσο της SLS AMG, που θα αντικαταστήσει την SLR McLaren, μας δίνει μία πρώτη εικόνα του μελλοντικού supercar της Mercedes-Benz. Το μοντέλο θα περάσει στη γραμμή παραγωγής την άνοιξη του 2010.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την McLaren, η AMG ανέλαβε να εξελίξει το επόμενο αυτοκίνητο επιδόσεων της Mercedes. Όπως φαίνεται και από το σκίτσο, η SLS AMG ξεχωρίζει για τις πόρτες τύπου Gullwing αλλά και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα. Οι δοκιμές εξέλιξης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2009 και η έναρξη της παραγωγής του προγραμματίζεται για την άνοιξη του επόμενου έτους. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα το κοινό να έχει την πρώτη επαφή με την SLS AMG στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Την αποστολή να κινήσει το αλουμινένιο αμάξωμα των 1.620 κιλών αναλαμβάνει ο V8 των 6,2 λίτρων, που είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα. Μετά τις απαιτούμενες επεμβάσεις στον κινητήρα, η απόδοση ανέρχεται στους 571 ίππους και η ροπή στα 66,3 χλγμ. Έτσι, χρειάζονται 3,8 δλ. για το 0-100 ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 315 χλμ./ώρα. Η κίνηση δίνεται στους πίσω τροχούς μέσω του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων της AMG._Κ.Μπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!