top icon
Επικαιρότητα

Mercedes Shooting Break

Σε αυτή τη φάση, πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το στρατόπεδο της Mercedes, που ουσιαστικά αποτελεί την στέισον βάγκον εκδοχή της γνωστής μας CLS.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Mercedes Shooting Break θα πραγματοποιηθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, που ανοίγει τις πύλες της στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Από πλευράς ανταγωνισμού, το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο αναμένεται να αντιπαρατεθεί με την πρόσφατα παρουσιασθείσα BMW 5 GT, αλλά και με το επερχόμενο Α7 της Audi. Και όλα αυτά, με δεδομένο πάντα ότι αργά ή γρήγορα οι Γερμανοί θα δώσουν το τελικό οκ ώστε το Shooting Break να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.
 
Σχεδιαστικά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο συνολικό χαρακτήρα τον οποίο και προάγει το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο υιοθετεί πολλά από τα διαδεδομένα ήδη αισθητικά γνωρίσματα των μοντέλων της Mercedes. Πιο συγκεκριμένα, στο εμπρός τόσο το σχήμα της μάσκας όσο και εκείνο των φωτιστικών σωμάτων με τα… 71 LED παραπέμπουν, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα μακρύ καπό, στην εντυπωσιακή SLS AMG, όταν την ίδια στιγμή τα «στενά» πλευρικά παράθυρα θυμίζουν έντονα την υπάρχουσα CLS. Οι διαστάσεις του αμαξώματος, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Στουτγάρδης, είναι 4,96 μ. (μήκος),1,95 μ. (πλάτος) και 1,444 μ. (ύψος). Στο εσωτερικό, όπου τα κυρίαρχα υλικά είναι το δέρμα και το ξύλο, οι νεοτερισμοί συνεχίζονται όχι μόνο χάρη στην απλή και απέριττη αισθητική προσέγγιση, αλλά και λόγω της ευμεγέθους κεντρικής κονσόλας, που πρωτοστατεί και προεκτείνεται μέχρι και τα πίσω καθίσματα, τα οποία είναι ανεξάρτητα.  
 
Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στον κινητήρα, οι άνθρωποι της Mercedes επέλεξαν να τοποθετήσουν ένα ολοκαίνουργιο 6κύλινδρο σε διάταξη V υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 3,5 λίτρων, με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών και σύστημα άμεσου ψεκασμού, το οποίο αποδίδει 306 ίππους και ροπή 37,6 χλγμ._Χ.Α.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ