X
Επικαιρότητα

Mercedes S 63 και S 65 AMG

Μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης S-Class, σειρά παίρνουν οι εκδόσεις υψηλών επιδόσεων της ναυαρχίδας της Mercedes-Benz.

Στις ανανεωμένες S 63 και S 65 AMG, οι αλλαγές εντοπίζονται στο αισθητικό κομμάτι, με τη νέα μάσκα τους προφυλακτήρες και τα φώτα τεχνολογίας LED να τραβούν τα βλέμματα. Αντιθέτως δεν έγιναν επεμβάσεις στους κινητήρες ή τις επιδόσεις τους. Υπενθυμίζουμε ότι η S 63 AMG κινείται από τον V8 των 6,2 λίτρων που αποδίδει 525 ίππους και της χαρίζει επιτάχυνση 0-100 σε 4,6 δλ. Ο biturbo V12 της S 65 AMG φθάνει τους 612 ίππους και τα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται εντός 4,4 δλ. Παρόλα αυτά, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν έως 3%.
Τα μοντέλα εξοπλίζονται με όλα τα ηλεκτρονικά «καλούδια» άνεσης και ασφάλειας της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Στουτγάρδη. Άξια αναφοράς είναι η παρουσία του συστήματος Torque Vectoring Brake, το οποίο συμπληρώνει το ESP και αναλαμβάνει να φρενάρει τον πίσω εσωτερικό τροχό στις στροφές, για ακόμη καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού.
Η S 63 AMG προσφέρεται και με τους δύο τύπους αμαξώματος, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο, ενώ η S 65 AMG μόνο με μακρύ. Το λανσάρισμά τους στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!