X
Επικαιρότητα

Mercedes GLK

Ένα νέο SUV σκοπεύει να παρουσιάσει η Μercedes το 2008, που με την ονομασία «GLK» θα στοχεύσει κυρίως την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η συγκεκριμένη αγορά ενδιαφέρει ιδιαίτερα την εταιρεία, αφού είναι γι αυτήν η δεύτερη καλύτερη σε πωλήσεις μετά τη Γερμανία.
Στις ΗΠΑ το 2005 η Μercedes πούλησε 224.269 αυτοκίνητα, αποσπώντας το 1.3% του συνολικού μεριδίου των ταξινομήσεων στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Κυριώτερος ανταγωνιστής της GLK θα είναι η ΒΜW X3, η οποία τον Αύγουστο του 2006 είχε διατεθεί στις ΗΠΑ σε 20.472 μονάδες, λιγότερες πάντως από τις 23.409 που ήταν το «σκορ» της στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2005. Από την πλευρά της η Αcura, πολυτελής μάρκα της Ηonda που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, παρουσίασε αυτό το καλοκαίρι το επίσης ανταγωνιστικό στην Χ3 «RDX», που τον Αύγουστο που μας πέρασε διανεμήθηκε σε 1.361 μονάδες.

Η «GLK», που στοχεύει επίσης να κατακτήσει ένα νεανικότερο κοινό, θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Μercedes στη Βρέμη της Βόρειας Γερμανίας, αλλά και στη Juiz de Fora της Βραζιλίας όπως αναφέρει ο γερμανικός τύπος, που είχε αρχικά επιλεγεί από τη DaimlerChrysler για την παραγωγή του ForMore. Όπως είναι γνωστό, η τελευταία ακύρωσε την παραγωγή του τον Απρίλιο του 2005.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα της «C-class» και οι πρώτες εικόνες αναφέρουν πως η εξωτερική της εμφάνιση παραπέμπει σε μια μικρότερη σε μέγεθος έκδοση της GL class (φωτογραφία).
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!