top icon
Επικαιρότητα

Μercedes Ener-G-Force

Μια εντυπωσιακή πρόταση για το μέλλον, που θα μπορούσε να είναι ο προπομπός της G-Klass του 21ου αιώνα.

Στον διαγωνισμό σχεδίου που διοργανώνεται στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Mercedes κατέθεσε το δική της πρόταση, που φέρει την κωδική ονομασία «Ener-G-Force». Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το «περιπολικό του 2025» και όσοι συμμετέχουν σε αυτό παραδίδουν τα σχέδιά τους μόνο σε φωτογραφίες, χωρίς να υπάρχει πραγματικό όχημα. Στο γερμανικό «αστέρι» άρεσε πολύ η ιδέα, τόσο που να κατασκευάσει μια πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου σε κλίμακα 1:1.

Έντονα μελλοντολογικά στοιχεία, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και μικρά παράθυρα χαρακτηρίζουν την εξωτερική εμφάνιση του Ener-G-Force, προδιαθέτοντας τον παρατηρητή να σκεφτεί ότι αυτό που βλέπει θα μπορούσε να είναι και ο προπομπός μιας εντελώς νέας G-Klass, με χρονικό ορίζοντα παρουσίασης αρκετά πριν το 2025.

 
Πέρα από τις εκτός δρόμου δυνατότητες, το Ener-G-Force έχει και οικολογικό χαρακτήρα, αφού μαζεύει νερό στην οροφή και το στέλνει σε ένα μετατροπέα για παραγωγή υδρογόνου και κατόπιν χρήση του από σύστημα fuel cells. Mε τέσσερις κινητήρες, από έναν σε κάθε τροχό όπως και ο πρώτος διδάξας (Lohner-Porsche, 1900) και αυτονομία γύρω στα 800 χιλιόμετρα.  
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ