X
Επικαιρότητα

Mercedes E-Class Coupe

Ενόψει Γενεύης αποκαλύφθηκε ο αντικαταστάτης της CLK. Η E-Class Coupe ακολουθεί την ίδια λογική, αλλάζοντας απλά ονομασία.

Ενόψει Γενεύης αποκαλύφθηκε και ο αντικαταστάτης της CLK. Η Mercedes αποφάσισε να διακόψει τη συγκεκριμένη σειρά, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την E-Class Coupe. Ουσιαστικά δηλαδή να συνεχίσει με την παραγωγή ενός μεσαίου κουπέ, αλλάζοντας απλά ονομασία.
Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, παραπέμπει εμφανώς στην αντίστοιχη σεντάν εκδοχή. Εδώ οι μεσαίες κολώνες έχουν απομακρυνθεί, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυστηρά δυναμικό. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η E-Class Coupe αποτελεί το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, όχι μόνο της εταιρίας αλλά και ολόκληρης της αγοράς. Πράγματι, οι Γερμανοί σχεδιαστές ξεπέρασαν τον εαυτό τους, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα όχημα με συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας Cd= 0,24!
Όπως είναι αναμενόμενο, από μία τέτοια πρόταση δεν λείπουν τα καλούδια της τεχνολογίας. Η Mercedes την έχει προικίσει με όλα τα τελευταία συστήματα, όπως τα τελευταίας γενιάς ενεργά φώτα, το αυτοματοποιημένο σύστημα πέδησης ανάγκης, καθώς και μία νέα σειρά κινητήρων, που εξασφαλίζουν έως και 17% μείωση της κατανάλωσης, σε σχέση με τις αντίστοιχες, απερχόμενες εκδόσεις.
Η γκάμα της νέας E-Class Coupe ξεκινάει με δύο τετρακύλινδρα σύνολα, ένα για τη E 250 CGI BlueEFFICIENCY, ισχύος 200 ίππων και κατανάλωσης 7,2 λίτρων/ 100 χλμ. και ένα ντίζελ που φέρει η E 250 CDI BlueEFFICIENCY, επίσης 200 ίππων με μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα/ 100 χλμ. Κατόπιν ακολουθούν και άλλες εκδόσεις V6, ενώ αργότερα θα κάνει την εμφάνισή της η κορυφαία E63 AMG, με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8, ισχύος μεγαλύτερης των 500 ίππων.
Η άφιξη του μοντέλου στην Ελληνική αγορά υπολογίζεται το Μάιο του τρέχοντος έτους, ένα μήνα δηλαδή μετά από την κυκλοφορία της τετράθυρης E-Class.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!