X
Επικαιρότητα

Mercedes CSC: Η 4θυρη νέα A-Class!

Ένα πρωτότυπο μοντέλο, με την ονομασία Coupe Style Concept, παρουσίασει στην Έκθεση του Πεκίνου η Mercedes, προσδιορίζοντας τη μορφή της 4θυρης παραλλαγής της νέας A-Class.

Ένα πρωτότυπο μοντέλο, με την ονομασία Coupe Style Concept, παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνου η Mercedes, προσδιορίζοντας τη μορφή της 4θυρης, αλά CLS, παραλλαγής της νέας A-Class.

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη δημοσίευσή μας με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της νέας A-Class, από το ολοκαίνουργιο δάπεδο του νέου μικρομεσαίου χάτσμπακ της γερμανικής εταιρείας θα… γεννηθούν στο προσεχές μέλλον δύο (τουλάχιστον) ακόμα εκδόσεις: μια τύπου crossover και μια 4θυρη, με την τελευταία να διακρίνεται για τις ουκ ολίγες σχεδιαστικές επιρροές της από τα μοντέλα της κουπέ κατηγορίας. Ό,τι ακριβώς συνέβη δηλαδή και στο πρόσφατο παρελθόν με την πρωτοποριακή για την εποχή της CLS. Σήμερα, η Mercedes έρχεται με τον πλέον πειστικό τρόπο να επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες παρουσιάζοντας με αφορμή την παρουσία της στην Έκθεση του Πεκίνου ένα πρωτότυπο μοντέλο, τη νέα Coupe Style Concept (CSC), το οποίο και φωτογραφίζει την 4θυρη εκδοχή της νέας A-Class. H… babyCLS, ωστόσο, πέρα από εντυπωσιακή σε σχεδίαση εντός και εκτός, δείχνει και είναι στην πραγματικότητα ένα 4θυρο κουπέ της μεσαίας οικογενειακής κατηγορίας, με εξωτερικές διαστάσεις (4.637xx1.891x1.398 χλστ.) μεγαλύτερες ακόμα και σε σχέση με εκείνες της 4θυρης C-Class. Άγνωστο όμως παραμένει αν το μοντέλο που θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας, δίπλα ακριβώς από εκείνη της 5θυρης A-Class, θα διαθέτει το ίδιο μέγεθος. Άγνωστο, επίσης, παραμένει αν τελικά η 4θυρη εκδοχή της νέας A-Class θα υιοθετεί την ονομασία CSC ή, όπως πολλοί υποστηρίζουν, το όνομα που ορίζουν τα αρχικά CLA.

Όπως και να ʽχει πάντως, η νέα CSC εντυπωσιάζει σε ότι αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές που υιοθετεί, πολλές από τις οποίες προέρχονται από παλαιότερα πρωτότυπα της γερμανικής εταιρείας, όπως είναι για παράδειγμα η F800. Στο εμπρός μέρος δεσπόζουν τα πρωτοποριακά σε αισθητική φωτιστικά σώματα και η μεγάλη μάσκα, ενώ στο πλάι ιδιαίτερα κομψή αποδεικνύεται η επιλογή των σχεδιαστών της Mercedes σε ότι αφορά στην τοξοειδούς σχήματος οροφή. Από εκεί και πέρα, τις εντυπώσεις κλέβουν επίσης τόσο οι θηριώδεις για την κατηγορία αλουμινένιοι τροχοί των 21 ιντσών στους οποίους «πατά» το πρωτότυπο αυτό μοντέλο, όσο και η γυάλινη οροφή, που επιτρέπει τη διάχυση του φωτός στο εσωτερικό του αποκλειστικά 4θέσιας σε διαρύθμιση καμπίνας.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, η εταιρεία ανακοινώνει πως κάτω από το μακρύ εμπρός καπό θα βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων, με σύστημα άμεσου ψεκασμού της βενζίνης και μέγσιτη ισχύ 211 ίππων (όλως τυχαίως, όσους ακριβώς διαθέτει και ο γνωστός 2λιτρος TSIτου Γκρουπ VW!), ο οποίος θα μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ωστόσο, το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο και σε προσθιοκίνητες εκδόσεις, ενώ οι βασικές εκδόσεις του θα κινούνται με τους μικρότερους σε χωρητικότητα και απόδοση κινητήρες της Mercedes, οι οποίο θα συνδυάζονται και με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!