top icon
Επικαιρότητα

Mercedes Citan: Με κινητήρες Euro 6

Από αυτό το μήνα όλα τα Citan με άδεια επιβατικού θα πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 στο βασικό εξοπλισμό τους. Τα Citan που θα ταξινομηθούν ως επαγγελματικά μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με κινητήρα Euro 6.

 

Όλα τα Citan που είναι συμβατά με τις προδιαγραφές Euro 6 διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους πακέτο BlueEFFICIENCY. Μεταξύ άλλων αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία ECO start/stop μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου στους κινητήρες πετρελαίου στα 4,3 λίτρα/100 χλμ. Η εξέλιξη σε Euro 6 αυξάνει τη μέγιστη ροπή κατά 20 Nm για κάθε κινητήρα πετρελαίου, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 200 Nm και 260 Nm. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της ελκτικής δύναμης κατά περίπου 10%. Η απόδοσή του Citan παραμένει αμετάβλητη στους 75 και 110 ίππους.

Citan Tourer

Με το νέο προαιρετικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει το διπλό κάθισμα του συνοδηγού, το εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα πλοήγησης, την πανοραμική οροφή και την κάμερα οπισθοπορείας, το Citan είναι ακόμα πιο πρακτικό. Ο νέος εξοπλισμός είναι διαθέσιμος προς παραγγελία τώρα με τις παραδόσεις να γίνονται σταδιακά από τον Ιούνιο και μετά. Οι εκδόσεις Citan Long με άδεια επιβατικού οχήματος μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με 2 ανακλινόμενα κρύσταλλα στην οροφή πάνω από τα μπροστινά καθίσματα και με πανοραμική οροφή πάνω από τα πίσω καθίσματα. Τα κρύσταλλα είναι φιμέ και το άνοιγμά των 2 ανακλινόμενων κρυστάλλων γίνεται χειροκίνητα. Το Citan γίνεται πιο ευέλικτο με το νέο διπλό κάθισμα στη θέση του συνοδηγού. Και τα δύο καθίσματα διαθέτουν προσκέφαλα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος και ζώνες ασφαλείας τριών σημείων. Στην περίπτωση που το κάθισμα είναι άδειο η πλάτη μπορεί να διπλωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια γραφής. Ενώ, κάτω από το διπλό κάθισμα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος.

Ένα νέο σύστημα πλοήγησης έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Citan. Η χρήση της συσκευής γίνεται μέσω της οθόνης αφής 87 3,5 ιντσών και εκτός από τους χάρτες της Ευρώπης διαθέτει θύρα USB, υποδοχή κάρτας SD, διασύνδεση AUX και Bluetooth. Επίσης, χάρη στην ψηφιακή μετάδοση DAB + διασφαλίζει εξαιρετική ραδιοφωνική λήψη. Η νέα προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας διευκολύνει τους ελιγμούς σε χαμηλές ταχύτητες αυξάνοντας την ασφάλεια. Η κάμερα είναι τοποθετημένη πίσω από τη βάση συγκράτησης της πινακίδας. Ενεργοποιείται μόλις γίνει επιλογή της όπισθεν και η εικόνα προβάλλεται στον εσωτερικό καθρέπτη και απενεργοποιείται αυτόματα εάν η ένταση του φωτός είναι δυνατή. Επίσης, νέο είναι και το προαιρετικό αντικλεπτικό σύστημα το οποίο διατίθεται τόσο στις εκδόσεις van όσο και μελλοντικά στις εκδόσεις Tourer και ενεργοποιείται μέσω του τηλεχειρισμού του κλειδιού του οχήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ