top icon
Επικαιρότητα

Mercedes-Benz E 63 AMG

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση της νέας E-Class, η Mercedes μας προσφέρει τις πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας E 63 AMG.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα αρχίσει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη η κορυφαία σε ισχύ και επιδόσεις E-Class Sedan. Μάλιστα, η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ήδη ενημερώσει ότι η E 63 AMG θα πωλείται στη χώρα μας προς 131.500 ευρώ.
 
Η απόδοση του ατμοσφαιρικού V8 των 6,2 λίτρων φθάνει πλέον τους 525 ίππους και τα 64,24 χλγμ. ροπής, αριθμούς που συναντάμε και στην SL 63 AMG. Η E63 AMG έχει δανειστεί όμως και άλλα στοιχεία από το ρόουνστερ επιδόσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το 7τάχυτο κιβώτιο AMG Speedshift MCT.
 
Μέσω ενός διακόπτη, που είναι τοποθετημένος αριστερά από το μοχλό ταχυτήτων, ο οδηγός της νέας E 63 AMG μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης: C (για οικονομική οδήγηση), S (Sport), S+ (Sport plus) και M (για χειροκίνητη λειτουργία). Το μοντέλο εξοπλίζεται και με το εξελιγμένο σύστημα ρύθμισης της ανάρτησης AMG Ride Control.
 
Για τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 4,5 δλ., ενώ όπως συμβαίνει συνήθως, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Η Mercedes ανακοινώνει με καμάρι ότι παρά την αύξηση στην ιπποδύναμη, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί κατά σχεδόν 12%, χάρη στη χρήση συστημάτων όπως η επανάκτηση ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος.
 

Εξωτερικά, η E 63 AMG ξεχωρίζει χάρη στα φουσκωμένα φτερά, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, το διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η αίσθηση AMG περνά και στην καμπίνα των επιβατών, με τα σπορ καθίσματα και τις λεπτομέρειες από αλουμίνιο._Κ.Μπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ