X
Επικαιρότητα

Mercedes-Benz Arocs

Νέο ειδικό όχημα για τις απανταχού κατασκευές, από το γερμανικό «αστέρι», με κινητήρες από 238 έως 625 ίππους.

Η Mercedes-Benz Trucks συνεχίζει να ανανεώνει την γκάμα βαρέων φορτηγών της. Το νέο ειδικό όχημα για τις κατασκευές ακολουθεί τα
βήματα του νέου Actros για διεθνείς μεταφορές και του νέου Antos για βαριές διανομές: Aπό το 2013 και μετά, όλα τα φορτηγά καθώς και οι τράκτορες Mercedes-Benz που θα κυκλοφορούν εντός και εκτός δρόμου στον κατασκευαστικό τομέα θα έχουν το όνομα Arocs.
Τα νέα χωματουργικά (διατίθενται και με κίνηση σε όλους τους τροχούς), οι αναμεικτήρες σκυροδέματος, οι τράκτορες και τα οχήματα σασί είναι διαθέσιμα σε διαξονικά, τριαξονικά και τετραξονικά οχήματα με 16 κατηγορίες ιπποδυνάμεων από 238 hp έως 625 hp. Όσον αφορά στους κινητήρες είναι ήδη Euro VI, πληρώντας την προδιαγραφή ρύπων που θα ισχύει το 2014.
Οι κινητήρες BlueTec 6 είναι 6κύλινδροι εν σειρά με υπερσυμπιεστή καυσαερίων και intercooler έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν μέγιστη ελκτική δύναμη σχεδόν από το ρελαντί. Η δύναμη αυτή κυμαίνεται από 1000 έως 3000 Nm, η οποία επιτυγχάνεται από 4 μεγέθη κινητήρων: 7.7, 10.7, 12.8 και 15.6l. Η τελευταία έκδοση είναι εντελώς καινούρια και προέρχεται από το νέο κινητήρα
ΟΜ 473.
Το Arocs θα θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία του με το σύστημα μετάδοσης κίνησής του: η δύναμη του κινητήρα μεταδίδεται μέσω του αυτοματοποιημένου κιβωτίου Mercedes PowerShift 3, το οποίο ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό. Για τις απαιτητικές χρήσεις του οχήματος έχουν αναπτυχθεί ειδικά προγράμματα οδήγησης.
Το είδος της κίνησης στο Arocs ξεκινάει από 4×2 σε διαξονικά οχήματα με κίνηση στον πίσω άξονα και καταλήγει σε 8×8/4, σε τετραξονικό με κίνηση σε όλους τους τροχούς και δύο διευθυντήριους εμπρόσθιους άξονες. Τετραξονικά με έναν εμπρόσθιο και τρεις οπίσθιους άξονες, μεγάλο εύρος σε οχήματα με
αερανάρτηση ή βελτιστοποιημένοι αναμεικτήρες σκυροδέματος με κίνηση Tandem μονού ελαστικού για μέγιστο ωφέλιμο φορτίο, είναι παραδείγματα για την ποικιλία της κατασκευαστικής σειράς του Arocs.
Το Arocs έχει επτά καμπίνες, διαθέσιμες σε 14 διαφορετικές εκδόσεις. Ως συμπληρωματική στις compact καμπίνες 2,3 m σε L, M και S εκδόσεις, το νέο Arocs διαθέτει και μία ευρύχωρη καμπίνα 2,5 m με επίπεδο δάπεδο.
Το Arocs θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση Bauma τον Απρίλιο του 2013.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!