X
Επικαιρότητα

Μια σπάνια Mercedes 450 SLC που έλαβε μέρος στο WRC αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Μια σπάνια Mercedes 450 SLC 5.0 η οποία πρωταγωνίστησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, αναζητά νέο ιδιοκτήτη μέσω δημοπρασίας.

Αυτό το αυτοκίνητο Mercedes WRC με κινητήρα V8 και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων βγαίνει σε δημοπρασία
Η 450 SLC 5.0 δεν είναι ο συνηθισμένος σας ανταγωνιστής ράλι, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θέλουμε αυτό το αυτοκίνητο

Το 1977 η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως με την 450 SLC 5.0. θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ναι καλά διαβάσατε, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήθελε να πρωταγωνιστήσει στο WRC, με την SLC η οποία μάλιστα έφερε αυτόματο κιβώτιο!

Η 450 SLC 5.0 ήταν εφοδιασμένη με έναν V8 κινητήρα 5 λίτρων, ενώ αρκετά μέρη του αυτοκινήτου ήταν κατασκευασμένα από αλουμίνιο για εξοικονόμηση βάρους. Μόλις 19 SLC κατασκευάστηκαν για αγώνες ράλλυ και μόλις 7 από αυτές είχαν την ονομασία 450 SLC 5.0.

H 450 SLC 5.0 εκτός ότι ήταν και είναι σπάνια, το 1979 κατάφερε να γίνει το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο το οποίο κέρδισε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Στο Ράλλυ Bandama Ακτής Ελεφαντοστού το 1979, η Mercedes με την 450 SLC έκανε το 1-2-3-4, με τον Hannu Mikkola να κατακτά τη νίκη. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι Bjοrn Waldegård, Andrew Cowan, και Vic Preston Jr.

Μια σπάνια 450 SLC 5.0 θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τις επόμενες μέρες σε δημοπρασία αρκετοί φίλοι της γερμανικής φίρμας αλλά και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!