top icon
Επικαιρότητα

Με κινητήρα της Ducati το XL Sport Concept της VW!

Μία διαφορετική εκδοχή του οικολογικού XL, με κινητήρα V2 με 200 ίππους από την ομόσταυλη Ducati, παρουσίασε η VW στο Παρίσι!

Μία διαφορετική εκδοχή του οικολογικού XL, με κινητήρα V2 με 200 ίππους από την ομόσταυλη Ducati, παρουσίασε η VW στο Παρίσι!

Βασισμένο στο XL1, το XL Sport Concept κινείται από έναν V2 κινητήρα της Ducati, που ως γνωστόν ανήκει πλέον στην Audi, τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το μηχανικό σύνολο των 1.199 κ.εκ. της δίτροχης Panigale Superleggera, το οποίο αποδίδει για την περίσταση 200 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. Θυμίζουμε πως το… αρχικό XL1 κινούνταν από έναν 2κύλινδρο κινητήρα ντίζελ χωρητικότητας 0,8 λίτρων, το οποίο αποδίδει 48 ίππους.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του πρωτοτύπου, το XL Sport μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 5,7 δλ. διαθέτοντας τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα. Στα επιμέρους τεχνικά στοιχεία ξεχωρίζουν το 7τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, το γεγονός ότι το συνολικό βάρος του αμαξώματος έχει περιοριστεί κάτω από τα 900 κιλά, αλλά και το ότι ο αεροδυναμικός συντελεστής «κρατιέται» στην εξόχως ανταγωνιστική τιμή 0,258. Από εκεί και πέρα, η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, ενώ οι 18άρες ζάντες είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από μαγνήσιο.

Από πλευράς αμαξώματος, το κατά κάτι μακρύτερο, σε σχέση με το XL1, XL Sports Concept, διαφοροποιείται από τα φαρδύτερα φτερά, τους μεγαλύτερους τροχούς, τις ουκ ολίγες εισαγωγές αέρα στο πλάι και εμπρός, το νέο διαχύτη στο πίσω μέρος, τους «ενεργούς» αεραγωγούς στο πίσω τμήμα του αμαξώματος που συμβάλλουν στην καλύτερη απαγωγή της θερμότητας που παράγει ο V2, την θηριώδη, αλά Lamborghini Aventador, πίσω αεροτομή, καθώς και από το τροποποιημένο δάπεδο.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στον πίνακα οργάνων που διαθέτει ψηφιακές ενδείξεις, όπως αυτή για τη θερμοκρασία του λαδιού του κινητήρα, καθώς και στα πολυάριθμα τμήματα-εξαρτήματα της καμπίνας, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως προς το παρόν το XL Sport Concept παραμένει… concept, καθώς οι ιθύνοντες της VW δεν έχουν βλέψεις ώστε το συγκεκριμένο «δημιούργημά» τους να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ