X
Επικαιρότητα

Με 204 ίππους το νέο Hyundai Veloster Turbo!

Πριν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η έκδοση Turbo του νέου Hyundai Veloster βλέπει, μέσω διαρροών, το φως της δημοσιότητας!

Πριν ανοίξουν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του νέου Hyundai Veloster βλέπει, μέσω διαρροών, το φως της δημοσιότητας!

Το νέο Hyundai Veloster, που παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά πριν έναν ακριβώς χρόνο στο Ντιτρόιτ και επί ευρωπαϊκού εδάφους στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, αποκτά και επίσημα πλέον τον πολυαναμενόμενο υπερτροφοδοτούμενο κλώνο του. Το νέο Veloster Turbo, που επισήμως θα αποκαλυφθεί σε λίγες ώρες μόλις η φετινή Έκθεση του Ντιτρόιτ ανοίξει κα επίσημα της πύλες της, είναι εφοδιασμένο με έναν downsized κινητήρα με χωρητικότητα μόλις 1,6 λίτρων. Παρά το γεγονός ότι επισήμως η Hyundai δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τις επίσημες προδιαγραφές του, έγκυρες πηγές μας μεταφέρουν πως η απόδοσή του θα είναι 204 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ., ενώ η ροπή στρέψης, η οποία θα ανέρχεται στα 265 Nm, θα είναι διαθέσιμη ήδη από τις 1.750 σ.α.λ. Αξίζει να σημειώσουμε πως με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, ο εν λόγω κινητήρας της γενιάς GDI, ο οποίος διαθέτει άμεσο ψεκασμό υιοθετώντας συγχρόνως την τεχνολογία twinscroll, θα αποδίδει περί τους 201 ίππους στην αγορά των Η.Π.Α. Θα συνδυάζεται δε σε όλες τις περιπτώσεις με δύο επιλογές σε ότι αφορά στο σύστημα μετάδοσης: μʼ ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή μʼ ένα αυτόματο, με έξι επίσης σχέσεις. Οι ουκ ολίγες πληροφορίες, οι οποίες θέλουν το νέο Veloster Turbo να διαθέτει, αντί για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ένα νέο, με δύο συμπλέκτες (Duel Clutch), προς το παρόν, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Σχεδιαστικά, όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν, είναι άμεσα διακριτές οι διαφορές σε σχέση με την ατμοσφαιρική έκδοση των 140 ίππων. Πιο συγκεκριμένα, διαφορετική και πιο επιθετική είναι η αισθητική της εμπρόσθιας μάσκας, ο προφυλακτήρας είναι μερικώς ανασχεδιασμένος (όπως και οι προβολείς ομίχλης στο κάτω τμήμα του), τα εμπρός φτερά είναι πιο τονισμένα, ενώ το καπό διαθέτει ειδικά για την περίσταση δύο διακριτικούς θα λέγαμε αεραγωγούς, οι οποίοι συμβάλλουν ώστε να απάγεται με τον πλέον ιδανικό τρόπο η θερμότητα από το χώρο του κινητήρα. Στο πλάι, οι «ποδιές» είναι πιο χαμηλές, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο κέντρο του αντίστοιχου προφυλακτήρα.

Από πλευράς ανταγωνισμού, το αντισυμβατικό λόγω της διαμόρφωσης των θυρών του νέο Veloster 1,6 Turbo (σημ.: θυμίζουμε πως αριστερά υπάρχει μια πόρτα, ενώ από τη μεριά του συνοδηγού, δύο!) αναμένεται να συναντήσει στο δρόμο του κουπέ μοντέλα, όπως το VW Scirocco, Opel Astra GTC, Renault Megane Coupe κοκ.

Για περισσότερες όμως πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!