top icon
Επικαιρότητα

McLaren: Νέοι στόχοι με 18 νέα μοντέλα και φουλ υβριδισμό έως το 2025

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τα πλάνα της για τα προσεχή χρόνια προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων την έλευση 18 νέων μοντέλων, τα οποία θα είναι υβριδικά με ορίζοντα το 2025.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της μάρκας στο φετινό Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται στη Μ. Βρετανία, η McLaren προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στο μέλλον της. Πιο συγκεκριμένα, οι Βρετανοί επικαιροποίησαν το πλάνο Track22, που παρουσίασαν για πρώτη φορά το 2016 στην Έκθεση της Γενεύης, εμπλουτίζοντας το σήμερα με νέα projects. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Track25, η γκάμα των Ultimate και Sport Series μοντέλων της μάρκας θα κινούνται μέσα στα επόμενα επτά χρόνια με την αρωγή υβριδικών μονάδων. Η McLaren θα αξιολογήσει, επίσης, τα νέα δεδομένα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αναπτύσσοντας ένα ελαφρύτερο σύστημα μπαταριών υψηλής ισχύος που αναμένεται να εξασφαλίζει πάνω από 30 λεπτά ηλεκτρικής εμβέλειας κατά την κίνηση του αυτοκινήτου στην πίστα.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία επενδύει άμεσα πάνω από 56 εκ. € προκειμένου να εξελιχθούν τεχνολογίες που θα μειώνουν το βάρος των αυτοκινήτων της. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η McLaren είναι έτοιμη να εγκαινιάσει ένα νέο τεχνολογικό κέντρο, το McLaren Composites Technology Center, το οποίο θα επικεντρωθεί σε όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, η McLaren δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη της P1 το αργότερο έως το 2025. Τόσο αυτός, όσο και τα υπόλοιπα 18 νέα μοντέλα και εκδόσεις της βρετανικής φίρμας που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στα προσεχή επτά χρόνια, θα έχουν εγκατεστημένο τον θερμικό κινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος.

Χάρη στα νέα αυτά μοντέλα, έως τα μέσα της προσεχούς δεκαετίας, η παραγωγή της εταιρείας αναμένεται να αγγίξει σε ετήσια βάση τις 6.000 μονάδες.

Θέλοντας να βελτιώσουν έτι περεταίρω την εμπειρία απόκτησης και χρήσης μιας McLaren, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει σε τεχνολογίες που αφορούν στην προστασία των αυτοκινήτων της στον κυβερνοχώρο, στην ηλεκτρονική παρακολούθηση-εντοπισμό τους καθώς και στην ανάπτυξη λογισμικών overtheair, που θα επιτρέπουν την ενημέρωση συστημάτων και λειτουργιών τους χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία των οχημάτων στους επίσημους επισκευαστές της μάρκας –κάτι που η αμερικανική Tesla ήδη εφαρμόζει στα οχήματά της.

Κλείνοντας, η McLaren ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε αγορές, όπως εκείνες της Ινδίας, της Ρωσίας και της Αν. Ευρώπης, αυξάνοντας το δίκτυο των αντιπροσώπων της από 86 που είναι σήμερα σε πάνω από 100.

Σήμερα, η McLaren έχει παρουσία σε 31 διαφορετικές αγορές ανά τον κόσμο.

Για όλα τα παραπάνω, η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει μέχρι το 2025 να επενδύσει περισσότερα από 13 δις €._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ