top icon
Επικαιρότητα

Mazzanti Evantra Millecavalli: Forza Italia

Αυτό είναι το ισχυρότερο τετράτροχο «παραγωγής», με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας για χρήση σε δημόσιο δρόμο, από τη γείτονα χώρα.

Η Mazzanti Automobili είναι μια μικρή carrozzeria που ιδρύθηκε το 2002 από τους Luca Mazzanti και Walter Faralli. Οκτώ χρόνια μετά, η εταιρεία «χωρίζεται» στα δύο, στην Faralli Restauri, η οποία μέχρι και σήμερα αναλαμβάνει την επισκευή και αναπαλαίωση οχημάτων και στην Mazzanti Autobomili, η οποία το 2013 κατασκεύασε το πρώτο υπερ-αυτοκίνητο της: την Evantra. Σήμερα, στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τορίνο, η μικρή αυτή carrozzeria παρουσιάζει επίσημα την πιο extreme εκδοχή του Evantra, η οποία, όπως μαρτυρά και η ονομασία της, κινείται από έναν κινητήρα με απόδοση 1.000 ίππων, γεγονός που την καθιστά τη δυνατότερη, ακόμα και από την εντυπωσιακή LaFerrari των 950 ίππων, ιταλική κατασκευή σε τέσσερις τροχούς.

Σχεδιαστικά, η Millecavalli τραβά το βλέμμα αποτελώντας όμως ένα μάλλον… φλύαρο μίγμα αισθητικών στοιχείων που τόσο στο πρόσφατο παρελθόν, όσο και στο παρόν, έχουμε συναντήσει σε αρκετά ιταλικά υπερ-αυτοκίνητα. Προς το παρόν, η Mazzanti δεν ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με τις διαστάσεις της Millecavalli περιοριζόμενη απλώς στη δήλωση πως, σε σχέση με την απλή Evantra, διαθέτει φαρδύτερα μετρατρόχια και πιο προηγμένη αεροδυναμική.

Ο κινητήρας των 1.000 ίππων και 1.200 Nm έχει χωρητικότητα 7,2 λίτρων, δύο τούρμπο και 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, συνεργαζόμενος με ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις. Για τα «0-100», η Millecavalli των 1.300 κιλών χρειάζεται 2,9 δλ., ενώ η τελική της, σύμφωνα με την Mazzanti, φτάνει τα 402 χλμ./ώρα. Την πέδηση έχουν αναλάβει κεραμικοί δίσκοι, οι οποίοι μπορούν να την ακινητοποιήσουν από τα 300 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 7 δλ.

Η νέα Mazzanti Evantra Millecavalli θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ήδη πουληθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ