top icon
Επικαιρότητα

Mazda3 MPS

Η έκδοση «ΜΡS» της δεύτερης γενιάς του μικρομεσαίου μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας είναι έτοιμη και βαδίζει στα «χνάρια» της προκατόχου της.

Κινητήρας της νέας έκδοσης είναι ο γνωστός μας των 2.3 λίτρων, προδιαγραφών Euro V και ισχύος 260 ίππων στις 5.500 στροφές ανά λεπτό. Η μέγιστη ροπή καταγράφεται στα 380 Nm και είναι διαθέσιμη από τις 3.000 στροφές ανά λεπτό. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, έξι σχέσεων.
 
Οι επιδόσεις του προσθιοκίνητου αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακές, αφού η ανώτατη ταχύτητά του αγγίζει τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση απαιτούνται μόλις 6,1 δευτερόλεπτα.
 
Το νέο Mazda3 MPS είναι 25 κιλά ελαφρύτερο από την προηγούμενη γενιά του, ενώ σε σχέση με εκείνο εκπέμπει και λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (224 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο).  
 
Το νέο Μazda3 ΜPS βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, όπως και τα υπόλοιπη γκάμα της νέας γενιάς του μοντέλου, που κατέφθασαν -όπως μας είχε συνηθίσει και η απερχόμενη γενιά- σε hatchback και sedan εκδόσεις. Οι τιμές πώλησης του μοντέλου στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 17.390 ευρώ στην τρίθυρη βασική έκδοση, ενώ για το Mazda3 ΜPS απαιτούνται 33.890 ευρώ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ