X
Επικαιρότητα

Μazda Taiki Concept Car

Αρκετές εκπλήξεις επιφυλάσσει η Μazda στους επισκέπτες της 78ης Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης. Η ιαπωνική εταιρεία εκθέτει εκεί το προσθιοκίνητο «Τaiki», που αποτελεί τη σχεδιαστική εξέλιξη των ήδη εντυπωσιακών concepts «Nagare», «Ryuga» και «Ηakaze». Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του όμως, πέρα από το φουτουριστικό του σχήμα, είναι η προχωρημένη τεχνολογία του κινητήρα του, στην οποία έχει εφαρμοστεί η τεχνογνωσία των Wankel κινητήρων της επόμενης γενιάς. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2007, στο Διεθνές Σαλόνι του Τόκιο.
Τότε, η Μazda είχε παρουσιάσει κεί μεταξύ άλλων το εντελώς νέο «Αtenza» (γνωστό μας στην Ευρώπη ως Mazda6), αλλά και το Premacy (το οποίο στη γηραιά ήπειρο αποκαλούμε Mazda5) στην εντελώς ξεχωριστή έκδοση «Hydrogen RE Hybrid». Το Μazda6 το γνωρίσαμε πρώτη φορά στη έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ξεχωριστή σημασία είχε και το Premacy (Mazda5 στην ήπειρό μας) με τον κινητήρα Wankel «Hydrogen RE Hybrid». Ο συνδυασμός υδρογόνου και βενζινοκινητήρα, που προτείνει το αυτοκίνητο, θα δοκιμαστεί την τρέχουσα χρονιά στο δρόμο, με πρόγραμμα -πιλότο μέσω της μεθόδου του leasing. 
Το σαφές είναι πως η Μazda επιδιώκει να εισέλθει στην επόμενη δεκαετία με τη φιλοσοφία «Ζοοm -Zoom» περισσότερο ώριμη και συγκροτημένη.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!