X
Επικαιρότητα

Mazda Shinari: Προπομπός εξελίξεων

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε σήμερα η Mazda, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη σχεδιαστική κατεύθυνση πάνω στην οποία αναμένεται να κινηθούν τα μελλοντικά της μοντέλα, όπως είναι τα νέα Mazda6 και RX8!

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε σήμερα η Mazda, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη σχεδιαστική κατεύθυνση πάνω στην οποία αναμένεται να κινηθούν τα μελλοντικά της μοντέλα, όπως είναι τα νέα Mazda6 και RX8!
Το φουτουριστικής σχεδίασης Shinari παρουσιάστηκε επί ιταλικού εδάφους στα πέριξ του Μιλάνου από τους ιθύνοντες της Mazda, στα πλαίσια μιας «κλειστού κύκλου» δημοσιογραφικής παρουσίασης. Από την πρώτη κιόλας ματιά, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα σπουδή της Mazda στα πλαίσια της ραγδαία αναπτυσσόμενης κατηγορίας των 4θυρων κουπέ αυτοκινήτων. Όπως με έμφαση δήλωσαν οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας, το Shinari αποτελεί το πρώτο απτό δείγμα γραφής της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρείας, πάνω στην οποία θα βασιστούν πολλά από τα μελλοντικά της μοντέλα.

Αν μη τι άλλο, το Shinari, τέκνο του αρχισχεδιαστή της εταιρείας Ikuo Maeda κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει στον τομέα της αισθητικής το σημείο αναφοράς για το νέο «6» και με τις δέουσες τροποποιήσεις για το επερχόμενο νέο RX8 (σ.σ.: υπενθυμίζουμε πως η υπάρχουσα γενιά του μοντέλου αισίως κλείνει τον ευρωπαϊκό κύκλο της στα τέλη της χρονιάς, καθώς ο γνωστός κινητήρας Wankel πέφτει και αυτός… θύμα των αυστηρότερων προδιαγραφών Euro V). Σε κάθε περίπτωση, οι επικεφαλείς της μάρκας σημειώνουν με… νόημα πως στο εξής και με αφετηρία το Shinari στόχος τους είναι να συναγωνιστούν κατασκευαστές, όπως η BMW και η Audi. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως το 4θυρο αυτό κουπέ σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τα αντίστοιχα σχεδιαστικά τμήματα της Mazda που εδρεύουν σε Ιαπωνία, ΗΠΑ και… Γερμανία.

Προς το παρόν πάντως, επιπλέον στοιχεία όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, τους κινητήρες ή ακόμα και τη φιλοσοφία του συστήματος μετάδοσης, δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα από τους ιθύνοντες της εταιρείας. Επ’ αυτού, το πιθανότερο είναι οι Ιάπωνες να αποκαλύψουν περισσότερα στοιχεία σε έναν μήνα από σήμερα, με αφορμή την Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!