top icon
Επικαιρότητα

Mazda MX-5 facelift

H ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται στους απανταχού φίλους του δημοφιλούς roadster πως το ανανεωμένο MX-5 θα είναι οδηγικά το πιο ευχάριστο από ποτέ.

H ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται στους απανταχού φίλους του δημοφιλούς roadster πως το ανανεωμένο MX-5 θα είναι οδηγικά το πιο ευχάριστο από ποτέ. Κι είναι σαφές πως αυτός ακριβώς ο χαρακτήρας, ενισχυσμένος παραιτέρω, θα είναι το στοιχείο που θα διατηρήσει το γοητευτικό μοντέλο στη θέση του πιο εμπορικού roadster όλων των εποχών.
 
Τα βασικά του στοιχεία παραμένουν φυσικά αναλλοίωτα από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης, που με τη φροντίδα της Mazda γίνεται πλέον περισσότερο ελκυστική και «επιθετική».
 
Από τους ειδικούς της τεχνολογίας της Mazda τελειοποιήθηκε το πρόγραμμα διαχείρισης της επιτάχυνσης για τη βελτίωση του ελέγχου της και μαζί με αυτό η γραμμική απόκριση στο γκάζι, ​​ειδικά σε χαμηλότερες ταχύτητες. Επίσης, ενισχύθηκαν και τα φρένα. Το νέο ενεργό σύστημα του καπό στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν πεζό, διευρύνει τη ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης για την πρόληψη ή τουλάχιστον μειώνει τη σοβαρότητα των τραυματισμών, κυρίως στο κεφάλι. Το κάτω τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα έχει επίσης ενισχυθεί για να προστατεύσει καλύτερα τα πόδια των ανθρώπων. Το MX-5 είναι έτσι έτοιμο για τα αυστηρότερα πρότυπα της ΕΕ στην ασφάλεια των πεζών.
 
Από πλευράς κινητήρων, ο MZR των 1.8 λίτρων με τους 126 ίππους και το κιβώτιο ταχυτήτων των 5 σχέσεων εξακολουθεί να υπηρετεί το μοντέλο. Το ίδιο ισχύει και για τον MZR των 2.0 λίτρων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο ή και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων.
 
Η ανανεωμένη έκδοση θα έρθει στην Ευρώπη στα τέλη του επόμενου μήνα.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ