top icon
Επικαιρότητα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ

Το Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής αγωγής «Μαθαίνω να Κυκλοφορώ» διοργανώθηκε από τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός για τη χώρα μας. Το πρόγραμμα αφορούσε παιδιά Δημοτικού 6-11 ετών καθώς και γονείς και υλοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν και η Volvo Car Hellas, αφού η ασφάλεια αποτελεί μια από τις βασικές αρχές της Volvo.

Όλοι οι γονείς παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την παρουσίαση του κυρίου Δ. Αλεξάνδρου, Διευθυντή After Sales της Volvo Car Hellas, για τον τρόπο που τα παιδιά θα πρέπει να κάθονται στο αυτοκίνητο από τη στιγμή που κυοφορούνται στην κοιλιά της μητέρας τους, μέχρις ότου μεγαλώσουν αρκετά έτσι ώστε να μπορούν να κάθονται χωρίς κάποιο βοήθημα -ειδικό κάθισμα. Παράλληλα προσφέρθηκε το ειδικό εγχειρίδιο ασφάλειας της Volvo «παιδί και αυτοκίνητο», το οποίο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους τωρινούς ή μελλοντικούς γονείς να ενημερωθούν καλύτερα για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την γνωριμία των μικρών μαθητών με τον ΚΟΚ, τις κυκλοφοριακές συνθήκες για τα οχήματα, την ασφαλή συνύπαρξη οχημάτων και πεζών καθώς και την πρόληψη ατυχημάτων μέσα από την βιωματική μάθηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ